Lenovo predstavio novi Windows 10 tablet namenjen za putovanja i laptopove Yoga

Kompanija Lenovo predstavila je na sajmu MWC dva nova računara sa operativnim sistemom Windows 10 – konvertibilne laptopove YOGA 710 i 510 i ideapad MIIX 310 „2 u 1“ tablet sa odvojivom tastaturom. Lenovo je prepoznao potrebu potrošača da koriste više uređaja za svoje potrebe. Na primer, poruke šalju sa telefona, rade uz pomoć laptopa, a čitaju na tabletu. Upravo to je razlog zbog kojeg su novi uređaji dizajnirani tako da mogu biti prebačeni u režim tableta, tako da korisnici mogu da postignu više uz komfor koji pruža kucanje na tastaturi i snagu koju obezbeđuje poslednja generacija Intel-ovih procesora, dok im veći kapacitet baterije omogućava da ne nose stalno punjač sa sobom

Lenovo YOGA 510 14-inch_hero_white 

Kompaktan YOGA 710 laptop omogućava korisinicima da obavljaju posao u pokretu

Lenovo je kreirao novi laptop YOGA 710 sa ekranom od 11 inča, specijalno za one koji svoj posao obavljaju u pokretu. YOGA 710 sa ekranom od 14 inča pokreće procesor Intel Core i7 šeste generacije, dok manji model sa ekranom od 11 inča pokreće procesor Core m5. Uređaj je opremljen operativnim sistemom Windows 10 i jedan je od najmoćnijih prenosivih konvertibilnih laptopova na tržištu. Korisnici mogu neometano da obavljaju više zadataka u pokretu – od video-konferencija i slanja e-mejlova do obrade fotografija. Masa ovog laptopa je svega 1,04 kilograma, što ga pored mogućnosti transformacije u tablet čini idealnim za one koji bi da uštede na prostoru u svojoj torbi. YOGA 710 ima mogućnost transformacije u četiri režima za lakše kucanje, prezentovanje, gledanje video-sadržaja i pretragu. Njegov veći brat, model sa ekranom od 14 inča, odgovara onima kojima je potrebna bolja konekcija, preko inovativne šarke u kojoj se nalazi antena koja obezbeđuje i do 20 odsto stabilnije Wi-Fi veze. YOGA 710 sa ekranom od 14 inča takođe ima SSD hard disk do 256 GB za brz pristup filmovima, slikama i datotekama, bez korišćenja eksterne memorije. Ovaj uređaj takođe ima poboljšane performanse uz opcionalnu grafiku NVIDIA GeForce nove generacije.

Pročitajte i:  Američko PC tržište u porastu zbog velike potražnje za prenosnim računarima

Oba modela su izuzetno tanka i laka i nude i do osam sati trajanja baterije, što je za 14 odsto više u odnosu na prethodne modele. FHD (1920×1080) ekarn sliku čini oštrijom, a dodatak u vidu tehnologije Dolby Audio Premium zabavu čini još intenzivnijom i kreira virtuelni osećaj višekanalnog, okružujućeg zvuka.

YOGA 510 omogućava korisnicima da ne budu prikovani za utičnice

Zahvaljujući novom modernom dizajnu, manjoj težini i više od 50 odsto povećanja kapaciteta baterije, YOGA 510 korisnicima obezbeđuje više od 8,5 sati autonomije. Kao i YOGA 710, novi YOGA 510 omogućava neometan prelazak iz različitih režima rada. Lakši nego ranije, sa masom od samo 1,75 kilograma i ekranom od 14 inča (2,08 kg za model od 15 inča), novi dizajn na ovom uređaju korisnicima pruža i jedinstven naslon za dlanove. Pokreće ga šesta genracija procesora Intel Core i7 sa opcionalnom grafikom AMD Radeon R7 M460 2GB GFX.

Lenovo ideapad MIIX 310 2-in-1 detachable tablet_keyboard

Radite i igrajte se u pokretu uz novi ideapad tablet MIIX 310

Prilagodljivi „2 u 1“ tablet ideapad MIIX 310 ima samo 580 grama i opciono podržava 4G LTE mrežu, što će zadovoljiti zavisnike od podataka koji žele slobodu da krstare internetom sa bilo koje lokacije. Sa početnom cenom od svega 269 evra, ovaj tablet od 10 inča objedinjuje tablet i personalni. Za razliku od konkurentskih proizvoda, ovaj tablet u osnovnom paketu ima i odvojivu tastaturu. Uz veći kapacitet baterije nego na prethodnim modelima, ideapad MIIX 310 obezbeđuje i do 10 sati autonomije sa opcionim FHD ekranom. 64 GB eMMC skladišnog prostora i 4 GB DDR3L memorije omogućava brže surfovanje internetom i neometano obavljanje više zadataka istovremeno. Uz aplikacije Cortana i REACHit, korisnici imaju mogućnost pretrage dokumenata, fotografija, muzike, video-klipova na prirodniji i jasniji način.

Pročitajte i:  Američko PC tržište u porastu zbog velike potražnje za prenosnim računarima

 

Izvor: Lenovo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,