ePlaneta

LG će lansirati nove pametne monitore koji mogu otvarati dokumente bez računara 

Počele su da se pojavljuju nove informacije o dva takozvana pametna monitora kompanije LG koji će se prodavati od 29. septembra u Japanu.

PCPress.rs Image

Na putu su jeftiniji pametni monitori, ali sa nižom rezolucijom

Veći od ova dva je 32SR50F-W sa dijagonalom od 31,5 inča, što je varijacija modela 32SQ730S-W i 32SQ780S-W. Kao i njegovi prethodnici, ovaj monitor integriše punopravan operativni sistem (proprietarni WebOS kompanije LG) koji mu omogućava pregledanje i uređivanje dokument fajlova (Powerpoint, Excel itd.) bez potrebe za povezivanjem sa drugim računarom. Primeri upotrebe uključuju mogućnost daljinskog povezivanja sa Windows 365, Chrome Remote Desktop i Azure Virtual.

U suštini, ovo je zamena za poslovni računar ili tanki klijent bez visoke cene, što je odlično ako kompanije žele da njihovi zaposleni rade od kuće i daljinski pristupaju virtuelnim desktopima. Šteta je, međutim, što je LG odlučio da se opredeli za punu HD rezoluciju umesto za 4K. Trenutni Ultra HD model se prodaje za oko 400 dolara. Još uvek ne znamo da li će monitor biti dostupan sa podesivim Ergo stalkom – koji omogućava da se ekran postavi blizu ivice radnog stola  – ili da li će nuditi PIP ili KVM funkcije.

Pročitajte i:  Novi napredni LG uređaji za moderan dom stigli su u Srbiju

Ono što znamo jeste da će postojati manja verzija od 27 inča i da oba imaju novi stalak sa rupom za bolje upravljanje kablovima. Slike takođe pokazuju USB hub sa četiri porta, dok video snimak ova dva monitora otkriva daljinski upravljač, VESA nosač, Bluetooth mogućnosti, IPS tehnologiju i par zvučnika od 5W.

Prethodni modeli su uključivali HDMI ulaz i izlaz, kao i LAN port. Ipak, nema ugrađene web kamere, što je malo razočaravajuće, jer bi to monitor pretvorilo u snažan sve-u-jednom (AIO) računar. LG tvrdi da su prethodni modeli veoma dobro prodavani, što može objasniti zašto je kompanija odlučila da uvede nove modele sa nižom cenom ulaza.

Za one koji traže mnogo veće iskustvo (mada po višoj ceni), LG ima model 43SQ700S-W, koji je monitor sa 4K rezolucijom i dijagonalom od 43 inča, sa više priključaka, isporukom snage od 65W (sjajno za punjenje vašeg laptopa), boljim zvukom, ali bez VESA nosača.

Samsung je takođe prošle godine predstavio svoj pametni monitor, M8. Kao i njegov pandan kompanije LG, otkrili smo da obećava da će praktično sve da radi.

Pročitajte i:  LG ArtCool Gallery premium klima uređaj predstavljen u Srbiji

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,