ASUS ROG Flow

LG G8 ThinQ: Displej kao zvučnik

Iz kompanije LG nedavno je moglo da se čuje da novi G8 ThinQ model stiže sa jedinstvenom opcijom koja će mu omogućavati da ekran uređaja koristi kao zvučnik.

Naime, radi se o opciji Crystal Sound OLED ili CSO, u okviru koje se displej koristi kao dijafragma koja se pomera, te čini da čitava površina vibrira. To omogućava da se ekran ponaša kao drugi kanal zvuka, i da zajedno sa zvučnikom koji se nalazi u dnu uređaja stvara stereo efekat. Tehnologija je još uvek nova kada su pametni telefoni u pitanju, a prvi ju je primenio LG početkom 2018. godine. Sony je, sa druge strane, već neko vreme primenjuje u okviru svojih TV ekrana, a pod imenom Acoustic Surface tehnologija.

Kada su TV prijemnici u pitanju opcija dobro funkcioniše zahvaljujući većim površinama, te se bolje lokalizuje zvuk, tako da se ima utisak da glasovi tokom nekog dijaloga dolaze direktno sa usana glumaca, te sagovornika u nekoj TV emisiji.

G8 ThinQ stiže sa Meridian podrškom za audio, zajedno sa DTS:X 3D surround efektima koji omogućavaju emitovanje 7.1 audio zapisa preko zvučnika ili slušalica. Tu je i opcija Boombox Speaker koja se prvi put pojavila na prošlogodišnjim modelima, a zahvaljujući kojoj telefon može da vibrira onu stranu uređaja na koju je položen na neku površinu, i tako kreira bogatiji zvuk veće jačine. LG G8 ThinQ će zvanično biti predstavljen na MWC 2019 u Barseloni.

Pročitajte i:  Ratchet & Clank - besplatno na PS4 u martu

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari:
HR specijalno izdanje

Tagovi: , , , ,