Mark Cukerberg osvanuo u stripu

PCPress.rs ImageBaš kad smo pomislili da dvadesetineštogodišnji milijarder Mark Cukerberg ne može dobiti veću pažnju javnosti, na rafovima je osvanuo novi strip s pravom pričom o usponu osnivača Facebook-a. Mark Cukerberg: Tvorac Fejsbuka je strip na četrdeset osam strana i predstavlja ga u mnogo boljem svetlu od filma Društvena mreža.

„Priča je facinantna“, izjavio je Džerom Maida, honorarni novinar koji je napisao tekst stripa čije je ilustracije uradio Sal Fild. „Mark Cukerberg je najmlađi milijarder na svetu i stvorio je nešto što već ima ogroman uticaj na čitav svet. A gotovo niko ne zna ništa o njemu.“

Teško da ne znamo gotovo ništa o njemu budući da ga je Tajms prošle godine proglasio osobom godine, da je gostovao u brojnim najgledanijim emisijama, pojavio se kao gost u Simpsonovima i nedavno večerao s predsednikom Obamom. Maida tvrdi da strip nije uvio priču u oblandu i da priznaje kako se Cukerberg nepošteno odnosio prema izvesnim osobama kako bi dospeo tamo gde se trenutno nalazi, ali da pokušava da uobliči njegove postupke u određene okvire.

Pročitajte i:  Facebook: Enkriptovane poruke stižu tek 2023.

Cukerberg se nalazi na trideset petom mestu na Forbsovoj listi najbogatijih Amerikanaca i u poslednje vreme se trudi da popravi svoj imidž u javnosti. Čak se zakleo da će veći deo svog bogatstva donirati dobrotvornim organizacijama.

U pripremi je i kratak film po stripu, koji se prodaje za sedam dolara. Izdavač, pisac i ilustrator se ne nalaze na Forbsovoj listi najbogatijih Amerikanaca, ali zato su na fejsu.

Izvor: IT News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,