TrendMicro

Mastodon, Twitter alternativa, sada ima zvaničnu Android aplikaciju

Kada govorimo o aplikacijama društvenih medija sličnih Twitteru na tržištu, Mastodon se često pojavljuje kao primer.

PCPress.rs Image

Platforma otvorenog koda

To je verovatno bila jedna od najboljih alternativa korporativnim društvenim mrežama u nedavnoj prošlosti. Dakle, nakon što je prošle godine objavila sopstvenu iOS aplikaciju, kompanija je sada objavila zvaničnu Android aplikaciju na Google Play prodavnici. Evo svega što treba da znate.

Mastodon-ova iOS aplikacija ima korisnički interfejs nalik Twitteru. Možete se prijaviti u bilo koju zajednicu, pretraživati postove, primati obaveštenja o novim objavama, slati ih drugim članovima zajednice i iskusiti decentralizovanu društvenu platformu na svom Android uređaju. Za one koji ne znaju, Mastodon je društvena platforma otvorenog koda koja pruža iskustvo poput Twittera i potpuno je decentralizovana. Platforma ima procenjenu bazu korisnika od 4,4 miliona i omogućava im da se pridruže zajednicama kako bi podelili svoje stavove i mišljenja i povezali se sa drugima u različitim zajednicama.

Platforma koristi platformu ActivityPub otvorenog koda, koju su takođe koristile razne druge platforme društvenih medija kao što je PikxlFed, alternativa Instagramu. Takođe obezbeđuje bezbednost korisnika sa funkcijama protiv zloupotrebe i ima ograničenje od 500 znakova, što je više od onoga što Twitter ima. Mastodon-ova Android aplikacija ima mnogo funkcija, kao što je mogućnost sinhronizacije sa tamnim režimom sistema. Međutim, postoji nekoliko ograničenja. Za početak, aplikacija ne može da prikaže local ili federated tajmlajnove, to jest liste postova iz trenutnih i drugih poznatih zajednica na platformi. Za ove funkcije, korisnici će morati da se oslone na alternative nezavisnih proizvođača kao što su Tusky na Android-u i Toot! na iOS-u.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Fold 4 - Sve bolji i bolji!

Međutim, ako ste korisnik Mastodonta i bili ste željni Android aplikacije, sada možete da je proverite u Google Play prodavnici.

Izvor: Beebom

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,