BIZIT 2022

Misija Apollo 13 u realnom vremenu

Na 50. godišnjicu Apollo 13 leta, koji je lansiran 11. aprila 1970. godine, objavljen je sajt na kome se u realnom vremenu stream-uje tok ove misije. Tako možete da osetite i saznate šta se tačno dešavalo tokom nje i kako je drama ipak uspešno okončana. Streaming materijal sastoji se iz originalnih audio i video snimaka, koje možete pregledati u realnom vremenu, praktično od trenutka kada je započeto poletanje.

PCPress.rs Image

Originalni filmovi dostupni

U ovom projektu uključeni su svi originalni filmovi iz kontrole misije, video snimci snimljeni u Apollo 13 modulu, 7.200 časova audio materijala sa kontrole misije i dodatnih 144 časa audio snimaka koji su sa modula poslati kontroli misije, audio materijali sa press konferencija koji se pojavljuju u trenucima kada su održavani u odnosu na početak misije, kao i više od 600 fotografija. Svi audio materijali su transkribovani i mogu da se pretražuju, a dodati su i komentari koji objašnjavaju neke tehničke aspekte.

Ovo je jedinstven uvid u to kako je tekla misija i stavlja korisnika u središte dešavanja. Osećaj koji slušalac dobija može da se uporedi samo sa kultnom radio dramom „Rat svetova“ iz 1938. godine.

Pročitajte i:  HBO Max gasi sopstvenu produkciju širom Evrope

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,