ePlaneta

MS Windows Calculator je postao open-source

Microsoft je „oslobodio“ izvorni kod za Windows Calculator koji se sada može preuzeti sa GitHub-a, pod MIT licencom za „clone-and-go“ razvojne projekte. Kompanija smatra da bi ovaj izvorni kod mogao da bude interesantan programerima koji žele da vide kako funkcionišu različiti delovi ove aplikacije, kao i onima koji žele da integrišu Calculator logiku ili korisnički interfejs u svoje sopstvene aplikacije.

PCPress.rs Image

Programeri će moći da učestvuju u diskusijama, predlažu nove funkcije, postavljaju njihove prototipe, da prijalvjuju i/ili ispravljaju uočene bagove. Takođe, dobiće priliku i da zajedno sa Microsoft inženjerima učestvuju u razvijanju novih funkcionalnosti. Diskusije će moderisati Microsoft-ovi inženjeri koji su radili na ovoj aplikaciji, što znači da će programeri imati priliku da direktno kontaktiraju sa njima.

Iz Microsofta su naglasili da izvorni kod kalkulatora može da bude koristan programerima koji žele da nauče više o Universal Windows Platform (UWP), XAML, Azure Pipelines i Fluent Desin-u. Takođe, zahvaljujući ovom projektu programeri će moći da u potpunosti sagledaju kako izgleda Microsoft-ov razvojni ciklus aplikacija.

Pročitajte i:  Microsoft najavljuje Proteus Controller 

Izvor: Microsoft

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,