BIZIT 23

Niantic ima novo iskustvo za Quest slušalice

Niantic, poznat po mobilnim igrama proširene stvarnosti kao što su Pokémon Go and Peridot, otkrio je novo iskustvo mešovite stvarnosti. Pod nazivom „ Wol “, može da se igra na Quest slušalicama i sadrži sovu koja govori „sa omogućenom AI“ koja razgovara o šumi sekvoje.

PCPress.rs Image

Iako ovo iskustvo možete da proverite na svom telefonu, ono se razlikuje od Niantic AR mobilnih igara jer možete da ga isprobate i pomoću funkcije prolaznog videa na VR slušalicama kao što su Meta’s Quest 2 i Quest Pro. Da biste ga koristili, posetite URL – MeetWol.com – što znači da vam nije potrebna aplikacija da biste je isprobali. U samom doživljaju, pred vama će se pojaviti veliki portal u virtuelnu sekvoju šumu, a zatim će Wol doleteti i početi da vam priča o onome što možete da vidite.

Wol veštačku inteligenciju pokreće Inworld, koji sam Invorld opisuje kao „platformu za razvoj AI likova“, i iako možete da razgovarate sa Wolom i njegove AI osnove će pomoći da se stvori odgovor, čini se da će Wol imati prilično stroge razgovore granice. „Wol se drži u kontekstu šume sekvoje“, kaže Tom Emrich, direktor upravljanja proizvodima za platformu 8th Wall u Niantic-u, u intervjuu za The Verge. „Dok ste u mogućnosti da pitate Wola bilo šta, Wol će vas uvek držati u kontekstu priče.

Pročitajte i:  Otpakovane Quest 3 VR slušalice

Ćaskao sam sa Wolom oko 15 minuta na svom Quest 2, i bilo je lakše iskustvo nego što sam očekivao. Naš razgovor je počeo nakon što je Wol poleteo na virtuelno drvo pored mog stola i pitao me kako se zovem i odakle sam. Rekao sam mu tačan odgovor – i krenuli smo, razgovarajući o stvarima kao što su Wolovi omiljeni aspekti života u šumi, njegova mladost i njegov najbolji prijatelj (slepi miš, očigledno). Najčudnije je bilo to što me je Wol stalno nazivao „Jay iz Portlanda“ umesto samo Jay, ali to nije bilo loše u šemi stvari; Wol je uglavnom odgovarao na moja pitanja na prirodan način sa malim zakašnjenjem, i bilo je veoma ljubazno.

Wol iskustvo nije predviđeno da bude sledeći fenomen na nivou Pokemon Go; Emrih kaže da je optimalno vreme unutar njega pet minuta, a Niantic ne planira da ga ažurira. Umesto toga, Wol je stvoren više kao način da se demonstrira Niantic-ova tehnologija 8th Wall koja omogućava programerima da prave veb-bazirane AR aplikacije.

Pročitajte i:  Otpakovane Quest 3 VR slušalice

To bi takođe mogao biti pregled tipova aplikacija koje ćete videti napravljene sa Niantic-ovom tehnologijom u nastavku, što bi moglo biti posebno interesantno sa slušalicama kao što su Meta’s Quest 3 i Apple-ove slušalice mešovite stvarnosti za koje se pričalo da se očekuju u budućnosti. Ali kad se sve to kaže, Wol je samo tehnički demo; moraćemo da sačekamo i vidimo da li drugi programeri stvaraju punopravna iskustva mešovite stvarnosti koja se razvijaju na smislen način.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,