Notion dozvoljava svakome da koristi AI funkcije

Sada možete da isprobate AI funkcije aplikacije za pravljenje beleški Notion, koje su namenjene da vam pomognu da pišete i precizirate tekst, sumirate ključne tačke u postojećim beleškama i generišete liste zadataka, prema najavi kompanije. Notion je počeo da testira svoju ponudu veštačke inteligencije u novembru, ali sada je dostupan svima koji imaju nalog i nije potrebna lista čekanja.

PCPress.rs Image

Dok veštačka inteligencija integrisana u aplikaciju može da piše članke , kompanija to više predstavlja kao „misaoni partner“. U svom najavnom postu, kompanija kaže da je jedna od funkcija koje su alfa testeri najviše koristili bila traženje da poboljša tekst koji su napisali. Na primer, možete da istaknete tekst i zatražite od Notion-a da ga prepiše u drugom tonu, da koristi jednostavniji jezik ili da jednostavno razmakne ili iseče rečenicu.

Notion AI takođe treba da pomogne u drugim vrstama zadataka — može, prema kompaniji, da rezimira članak ili beleške, generiše listu zadataka na osnovu odabranog teksta i prevodi.

Kao i ChatGPT (i za razliku od Microsoft-ovog Binga), čini se da Notionova AI nema mnogo koncepta nedavnih događaja. Notion upozorava da veštačka inteligencija može da izbaci netačne informacije, a njen vodič za korišćenje AI funkcija takođe kaže da može biti pristrasan ili da „emituje štetan sadržaj kada se to zatraži“.

Kompanija „radi sa više partnera, uključujući OpenAI, Anthropic, između ostalih“ na pokretanju ove funkcije.

Trenutno možete besplatno isprobati Notion AI, pri čemu svaki korisnik radnog prostora dobija 20 besplatnih AI odgovora; ova promocija će se, prema Notionu, završiti 5. aprila 2023. Nakon toga (ili nakon što potrošite svojih 20 odgovora), koštaće 8 USD mesečno po članu radnog prostora koji se naplaćuje godišnje ili 10 USD mesečno po članu koji se naplaćuje mesečno, za čime ćete dobiti neograničen pristup ovoj funkciji.

Notion je daleko od jedina kompanija koja radi na integraciji ove vrste funkcionalnosti kopilota pokretane veštačkom inteligencijom – njen tvit sa najavama čak ismejava frazu „ograničeni pregled“, koju je Microsoft koristio da opiše svoje uvođenje Bing-ove funkcije ćaskanja. Microsoft navodno planira da koristi tehnologiju OpenAI u nekoliko svojih proizvoda, uključujući Skype i aplikacije kao što su Word, PowerPoint i Outlook. Prošle godine, kompanija je objavila GitHub Copilot, koji ima za cilj da koristi AI da vam pomogne u pisanju koda.

Nije to samo Microsoft. Kompanija koja proizvodi Raycast, alat za produktivnost koji treba da zameni Apple-ov Spotlight, objavila je da integriše tehnologiju OpenAI da bi uradila mnoge iste stvari koje radi Notion’s AI – iako za njegovo korišćenje je potrebno da se prijavite na listu čekanja. I još jedna aplikacija za pravljenje beleški, Mem, obećava da će koristiti veštačku inteligenciju za organizovanje vaših beleški, dok alatka za pravljenje beleški Craft ima „AI asistenta“ koji pokreće OpenAI GPT-3 tehnologija. S obzirom da druge velike tehnološke kompanije poput Google-a rade na sopstvenim AI chatbotovima, izgleda da ćemo videti da se ove vrste funkcija šire na još više aplikacija i usluga.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: