PC Press Hosting 2020

Nova opcija za Microsoft Edge kao oružje u borbi za prevlast

Pop-up koji u okviru nekog sajta od korisnika traži dozvolu da ubuduće šalje obaveštenja o novim sadržajima iritira mnoge, te je često razlog da se od nekog web-sajta odustane. Microsoft bi tu nevolju mogao da ublaži, a uz pomoć nove opcije za Edge.

Utišavanje obaveštenja…zauvek

Naime, kompanija je odlučila da bi Edge trebalo da dobije funkciju koja pop-up obaveštenja krije za sva vremena, a odluka je usledila nakon što je nešto slično dobio i Google Chrome. I jedan i drugi pretraživač zasnivaju se na Chromium engine-u, pa se i nova funkcija temelji na istoj dozvoli da se „notifikacije utišaju“. Pored toga što krije obaveštenja na legitimnim web-sajtovima, nova funkcija isto čini i na malicioznim portalima, što je možda još važnije, budući da pop-up elementi na piratskim lokacijama često sa sobom donose i opasne malvere, te druge maliciozne nevolje.

Nova Edge opcija bi do svih korisnika trebalo da stigne do kraja 2020. godine, a oni koji su nestrpljivi već mogu da je isprobaju na Edge 83 beta verziji, ako odu na Settings > Site Settings > Notifications, te uključe “Use quieter messaging.”

Pročitajte i:  Dobre promene za Windows 10 Start meni

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
PC Gde kupiti

Tagovi: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.