BIZIT 2022

Novi besplatan Windows 7 update, iako je prestala podrška za ovaj OS

Microsoft je praktično primoran da objavi besplatan Windows 7 update, samo nekoliko dana nakon što je zvanično prestala podrška za ovaj operativni sistem. Poslednji, finalni Windows 7 update objavljen je ranije tokom ovog meseca, čime je nakon više od 10 godina zvanično prekinut njegov razvoj. Međutim, iako je taj finalni update izgledao rutinski, Micorosft je otkrio da on pravi probleme sa pozadinama kod određenog broja korisnika. Naime, nakon instalacije KB4534310, ako je wallpaper postavljen na „Stretch“, umesto razvučene pozadine prikazaće se crni ekran.

PCPress.rs Image

Ovaj, moglo bi se reći ponižavajući bag, pojavio se u najgorem trenutku za Micorsoft – onda kada je želeo da zatvori Windows 7 poglavlje u svojoj istoriji. Prema važećim odredbama koje je Microsoft ponudio svojim korisnicima, onaj ko bi želeo da dobije ispravku za ovu grešku morao bi da plati kompaniji da je napravi. Ova opcija je, međutim, dostupna samo za organizacije koje su kupile Windows 7 Extended Security Updates (ESU). A pošto ovo nije ni sigurnosna greška, ispada da bi korisnici „doživotno“ bili osuđeni da koriste Windows 7 sa ovom greškom.

Pročitajte i:  Mars sonda sa Windows-om 98 dobija ažuriranje softvera posle dve decenije

Iako je prilično neobično da se zbog jedne greške praktično produžava podrška za sistem za koji je ona zvanično prestala, Microsoft je procenio da će mnogo manje štete biti da uradi upravo to, nego da ostavi korisnike sa greškom koju su sami generisali u poslednjem trenutku, što bi moglo da se protumači na različite načine. Zato je kompanija odlučila da objavi ispravku za ispravku i da je besplatno ponude svim korisnicima Windows-a 7.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,