Novi Mac Pro čip mogao bi da uveća snagu M2 Max

Priča se da će sledeći Mac Pro doći sa opcijama čipa „koje su najmanje dva ili četiri puta moćnije“ od M2 Max koji još nije objavljen. To je prema Bloombergovom Marku Gurmanu, koji kaže da je Apple pojačao testiranje vrhunskog Mac-a u pripremi za njegovo očekivano lansiranje sledeće godine.

PCPress.rs Image

Gurman kaže da će mašina imati nove i moćnije interne čipove, nazvane „M2 Ultra“ i „M2 Extreme“. Dve varijacije sadrže 24 i 48 CPU jezgara, respektivno, zajedno sa 76 i 152 GPU jezgra i 256 GB memorije. To je u poređenju sa baznim M2, koji dolazi sa 8 CPU jezgara i 10 GPU jezgara, i M2 Maxom koji će navodno imati 12 CPU jezgara i 38 GPU jezgara.

Takođe ističe Mac Pro konfiguraciju za koju kaže da je trenutno na testiranju u Apple-u. Mašina dolazi sa 24 CPU jezgra, 76 GPU jezgara i 192 GB memorije. Pokreće macOS Ventura 13.3, čija prva verzija izlazi sledeće nedelje. Apple je poslednji put objavio Mac Pro od 5.999 dolara 2019. godine, a trebalo bi da ga osveži sa Apple silikonom.

Pre objavljivanja Mac Pro-a, tražimo nove MacBook Pro od 14 i 16 inča sa opcijama M2 Pro i M2 Max, kao i Mac Mini za koji Gurman kaže da će doći sa istim M2 čipom kao MacBook Air i 13-inčni MacBook Pro. Očekuje se da će Apple otkriti ove uređaje u narednim mesecima.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,