ePlaneta

Olympus će praviti kamere za buduće Samsung telefone

Nezvanični izveštaji iz dva nezavisna izvora navode da je Olympus postigao dogovor sa Samsung-om da im obezbedi kamere za buduće telefone, među kojima su potencijalno Samsung Galaxy Fold 3 i Galaxy S22.

Olympus

Čak i bez ovog partnerstva, Samsung je ponudio najbolje kamere u svetu mobilnih telefona (na modelima Galaxy S21 i Galaxy Z Fold 2), a ekspertiza koju Olympus ima na tom polju i njihova napredna tehnologija rezultovaće kvalitetom fotografija koja još nije viđena na mobilnim telefonima. Trenutni zvanični status ovog partnerstva nije poznat (bar ne u javnosti), a pominje se da ove dve kompanije možda već rade na specijalnoj ediciji Fold telefona.

Ovo se poklapa sa zvaničnim saopštenje koje je Olympus izdao pre nekoliko meseci, u kome je navedeno da u 2021. godini planira kolaboraciju sa drugim kompanijama.

Da li je ovo tačno saznaćemo u narednim mesecima. Neke druge, takođe nezvanične informacije navode da Samsung radi na novom procesoru sa kodnim imenom „Olympus“, što može da bude potvrda prethodnih informacija, ali i izvor nesporazuma (ako su pogrešno povezani ime procesora sa kompanijom Olympus). Ako do saradnje dođe, Olympus će se pridružiti prestižnoj grupi koju čine Leica i Hasselblad, koja obezbeđuje tehnologiju kamera i optike za proizvođače telefona.

Pročitajte i:  Samsung objavio planove za buduće pametne nosive uređaje

Izvor: Digital Camera World

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,