BIZIT 2022

Otvara se prva škola za YouTube-ere u Srbiji

Prvi selfi muzej u Srbiji je otvoren, a sada je na red došla i škola za YouTube-ere. Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) organizuje prvu školu za YouTube-ere namenjenu mladim kreatorima uzrasta od 15 do 18 godina.

PCPress.rs Image

Škola će biti održana od 3. do 10. februara 2020. godine, a priliku da unaprede svoja znanja i veštine imaće 12 početnika. Kompletan program i učešće su besplatni, a učesnici će imati obezbeđen smeštaj, hranu i neophodnu opremu.

YouTube godinama unazad predstavlja jedno od glavnih sredstava informisanja mladih, ali i perspektivan prostor za razvoj karijere. Upravo zato nam je izuzetno važno da mladim kreatorima/kama omogućimo okvir u kome će moći da uče od uspešnih starijih kolega i razumeju funkcionisanje ove platforme”, poručuju iz KOMS-a.

Polaznici će osam dana raditi sa poznatim domaćim YouTube-erima, Dule AXE, Eau de Viktor, Cone, Duxa, Dex lik i Cuki i stručnjacima za digitalni marketing Jelena Radović – Leca Shargarepica, Aleksandar Ašković – Kojot i Jasenka Marko i moći da nauče najvažnije veštine koje će im omogućiti da YouTube pretvore u karijeru, poput montaže, obrade fotografija, SEO, javnog nastupa, dikcije i analitike. Poslednja dva dana škole, polaznici će raditi sa trenerima na snimanju, montaži i plasiranju svojih videa.

Pročitajte i:  YouTube testira "pinch to zoom" opciju za premium korisnike

Svi zainteresovani za učešće u programu treba da kreiraju svoj video i organizatorima škole svoje podatke pošalju najkasnije do 20. januara putem formulara.

Izvor: Blic

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,