Računari i Galaksija

Ovo su najbolji Android launcheri

Android je jedan od najprilagodljivijih OS-ova, u poređenju sa različitim ograničenjima nametnutnim iOS-u.

PCPress.rs Image

Ulepšajte svoj pametni telefon

Ne morate da root-ujete Android uređaj ili flešujete custom recovery i ROM da biste učinili lepšim homescreen. Ako vas najviše brine unapred instalirani izgled početnog ekrana prilagođenog korisničkog interfejsa i želite da promenite njegov izgled, potrebno je samo da preuzmete jedan od Android launcher-a.

Android launcheri pružaju jednostavan način da promenite izgled Android pametnih telefona na brzinu. Treba vam nešto minimalno? Veoma prilagodljivo? Za to postoji Android launcher. Ako ste upravo uzeli novi uređaj i želite da mu dodate više estetike ili vam je dosadno na vašem trenutnom početnom ekranu, možete odabrati jedan od ovih launchera Android-a. Čak i ako imate jedan od najboljih Android telefona, uvek postoji šansa da se stvari poprave bez previše troškova.

Nova Launcher

Nova je već duže vreme postala sinonim za najbolje Android launchere. Veoma je prilagodljiv, omogućavajući vam da menjate različite stvari  – od app icon style, icon size, app drawer i još mnogo toga. Dodajte podršku za icon i theme pakete i otvorićete čitav novi svet mogućnosti prilagođavanja. Nova je lagana i brza, uprkos širokom spektru mogućnosti prilagođavanja.

Premium verzija vam daje još više načina da lansirate launcher po želji. Jedan je od najpodržanijih launchera Android-a, s novim verzijama koje izlaze brzo. Takođe, možete da napravite rezervnu kopiju podešavanja za prilagođavanje, radi lakšeg vraćanja kada prebacite telefon ili resetujete Android uređaj.

Lawnchair 2

Ako vam se sviđaju minimalni Android launcheri, trebalo bi da odaberete Lawnchair 2. Korisnički interfejs je čist i elegantan, slično kao Googleov launcher Pixel. Lawnchair 2 ima podršku za paket ikona, koja vam omogućava da koristite druge prilagođene pakete ikona po vašem izboru.

Pročitajte i:  iOS 17.3: Morate da preuzmete najnovije ažuriranje za iPhone

Takođe podržava adaptivne ikone, podesive veličine ikona i, što je najvažnije, jednostavan je launcher Androida za prilagođavanje. Lawnchair 2 je potpuno besplatan i predstavlja prelaznu aplikaciju ako tražite korisnički interfejs nalik Pixel launcheru, ali sa opcijama prilagođavanja za početni ekran.

Niagara

Niagara je novi launcher, ali njegov novi pristup učinio ga je da se brzo probije u prve redove i postane jedan od najboljih Android launchera. Niagara ima moderan minimalni korisnički interfejs, elegantne animacije i vrlo je čista. Birate omiljene aplikacije koje će se nalaziti na početnom ekranu i dolazite do bilo koje druge skrivene aplikacije tapkajući na vertikalni meni za navigaciju u stilu abecede. Obaveštenja o vašim omiljenim aplikacijama integrisana su u launcher. Niagara je prilagodljiva, ali vaše mogućnosti su ograničene s obzirom na njenu minimalističku prirodu. Podržava vidžete, ugrađena obaveštenja, pokrete i nekoliko opcija za prilagođavanje izgleda i stila launchera.

AIO Launcher

AIO Launcher radi stvari drugačije od tipičnih Android launchera. Ono što je najvažnije, umesto standardnog početnog ekrana, na jednom ekranu sadrži nekoliko kategorija koje pokrivaju sve, od vaših čestih aplikacija, obaveštenja, brojača, poštanskog sandučeta, kontrolne table i drugih korisnih informacija. Sve vaše aplikacije su dostupne samo jednim prevlačenjem – možete da prevučete napred ili nazad. Dodirnite dugme da biste pokrenuli aplikaciju. Na vrhu liste nalazi se odeljak o sistemskim informacijama. Dugme za pretragu nalazi se u donjem levom uglu pomoću kojeg možete pretraživati druge aplikacije, kontakte, pa čak i informacije na Internetu. Držanjem dugmeta za pretragu otvara se Settings, a prevlačenjem otvoriće se meni za brzo pokretanje. Premium verzija otključava Android vidžet podršku, teme i tjuner korisničkog interfejsa, pakete ikona, prilagođenu veličinu fonta.

Pročitajte i:  Vaš Android browser je pun bespotrebnog sadržaja - očistite ga sa nekoliko dodira

Microsoft Launcher

Ovaj launcher je uglavnom fokusiran na produktivnost, što ga čini najčešćim na listi najboljih Android launchera. Prevucite prstom ulevo i pronaći ćete smart card koja se sastoji od nekoliko odeljaka, uključujući tasks, sticky notes, kalendar, često korišćene aplikacije, screen time usage i nedavne aktivnosti. Smart card može biti zgodan način da pratite svoje najnovije zadatke ako se bavite Microsoftovim ekosistemom. Takođe možete da izmenite dodavanje ili uklanjanje vidžeta. Prilagođavanje je takođe dostupno na launcheru, sa opcijama za prilagođavanje početnog ekrana, pokreta, app drawer, oblika ikona, vidljivosti status bara, da nabrojimo samo neke.

Smart Launcher

Smart Launcher ima sorted app folder koja kategoriše sve vaše aplikacije u šest glavnih kategorija – communication, internet, games, media, utilities i settings. Ova kategorizacija, plus dostupno dugme za pretragu na vrhu svakog odeljka, olakšava pretraživanje aplikacija. Takođe ima takozvanu smart search bar na dnu početnog ekrana koja nudi sve na jednom mestu za pretragu kontakata, aplikacija, weba, pa čak i Google Play aplikacija. Smart Launcher pruža nekoliko opcija za prilagođavanje, od stilova fontova, tema, izgleda ikona, boja i još mnogo toga.

Premium verzija uključuje mogućnost prilagođavanja kategorija aplikacija, ultra-immersive mode, više vidžeta početne stranice, prilagođeno sortiranje ikona i iskačuće vidžete.

Poco Launcher

Poco Launcher iz kompanije Xiaomi, uključuje malo prilagodljiv početni ekran. Poco Launcher vam omogućava da prilagodite pozadinu, transparentnost aplikacije, veličinu ikona, fioku aplikacija i upravljate kategorijama aplikacija. Podržava pakete ikona, tako da možete da koristite prilagođene ikone ako ih više volite od Xiaomijevog stila ikona. Poco Launcher je besplatan za preuzimanje i bez oglasa.

Pročitajte i:  Android malver ugrozio preko 12 miliona Google Play korisnika

BIG Launcher

BIG Launcher je jednostavan za upotrebu za starije osobe. Ikone su velike i imaju prepoznatljive boje koje omogućavaju lakše razlikovanje aplikacija koje se nalaze na početnom ekranu u obliku grida. Takođe daje prioritet osnovnim aplikacijama za starije osobe, uključujući aplikaciju za biranje brojeva, poruke, galeriju, kameru i SOS dugme. Postoji dugme koje vas vodi i do app drawer-a. Izuzetno kontrastni početni ekran takođe je idealan za korisnike koji imaju problema sa vidom. BIG Launcher nudi pregršt opcija za prilagođavanje, uključujući veličinu teksta, prikaz na celom ekranu, bar za navigaciju i druge. Jednostavno je, tako da za starije osobe ne bude preteško. Jednokratna naknada otključava dodatne načine za prilagođavanje launchera.

Launcher iOS 14

Ako želite da vaš Android oponaša korisnički interfejs iOS-a 14, ovaj launcher će vam u tome pomoći. Launcher iOS 14 karakteriše iOS 14 dizajn od zaključanog ekrana do kontrolnog centra, animacije, pozadine i vidžeta. Možete sakriti aplikacije i prilagoditi nekoliko aspekata izgleda, slično onome što je donekle dostupno na OS 14.

Da sumiramo – prilagođavanje početnog ekrana Android-a ne donosi nikakve probleme s najboljim launcherima Android-a. Želite nešto što oponaša iOS 14? Idite na Launcher za iOS 14. BIG launcher je odličan za starije osobe, a Lawnchair 2 pruža iskustvo nalik na Pixel launcher. Microsoft Launcher je vaše rešenje za produktivnost, a Nova za one koji traže izuzetno prilagodljiv Android launcher. Niagara je za one koji traže potpuno novo iskustvo.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,