TrendMicro

PCleaks: uskoro Nokia WP telefoni

ConceptNokiaWindowsPhones2Sve je više detalja iz nezvaničnih izvora o Nokia Windows Phone modelima. Spekuliše se o tome da će WP modeli biti predstavljeni na konferenciji Nokia World 2011 u Londonu koja se održava 26. i 27. oktobra, a da će uređaji već u novembru biti na tržištu.

Najpre su se pojavili podaci o modelima Sabre i Ace, a zatim o modelu Sea Ray. Najsvežije su glasine o modelu Sun, a zbunjujuća je činjenica da su najavljene specifikacije modela Sun gotovo identične specifikacijama modela Sea Ray, pa se na forumima vode velike rasprave o tome da li su u pitanju dva modela ili preimenovanje već najavljenog modela.

Šta je to što se “zna iz neproverenih ali pouzdanih izvora” o najavljenim Nokia modelima, pokušali smo da predstavimo u tabeli podataka koji za sada kruže mrežom:

Nokia Sun Nokia Sea Ray Nokia Sabre Nokia Ace

Mango WP7.5 OS

1.4 Ghz procesor

16 GB int. storage

8 MPix AF camera

3.7” AMOLED ekran

Unibody shell polycarbonate kućište

Micro SIM kartica

Mango WP7.5 OS

1.4 GHz procesor

16 GB int. storage

8 MPix AF kamera

Clear Black Display CBD

3.7″ AMOLED ekran

CarlZeiss objektiv

baterija 1540 mAh

Mango WP7.5 OS

1.4 GHz procesor

8 GB int. storage

5 MPix AF kamera

3.7″ LCD ekran

25 GB skydrive

Clear Black Display CBD

izmenjivi zadnji poklopac

Mango WP7.5 OS

1.4 GHz procesor

16 GB int. storage

8 MPix AF kamera

4.3″ AMOLED ekran

Clear Black Display CBD

baterija 1800 mAh

Pročitajte i:  Eksperti najavljuju kraj lozinki

ConceptNokiaWindowsPhones1[1]Dosta visoki zahtevi za Mango OS uslovlajvaju brz procesor i veliku sistemsku memoriju, pa se varijacije modela uglavnom svode na dodatak memorije (16 GB umesto 8 GB), te veličinu i kvalitet ekrana.

Nokia, međutim, mnogo više pažnje posvećuje najavama svojih poboljšanja za Windows Phone sistem i mobilnog softvera po kome je Nokia i najpoznatija. Očigledno je da nećemo morati da čekamo sledeću godinu na Nokia WP smartfone – definitivan spisak prvih modela i njihove specifikacije znaće se uskoro. 

PC Press

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , ,