N Central domination

Podaci WHO zvaničnika objavljeni online

BBC je objavio da Twitter aktivno radi na uklanjanju svih objavljenih privatnih podataka o zvaničnicima Svetske zdravstvene organizacije i Nacionalnog instituta za zdravlje. Ovi podaci prvenstveno su objavljeni na 4chanu, ali su se kasnije raširili internetom.

podaci who zvaničnika

Neki podaci iz ranijih hakerskih napada

Postoji verovatnoća da su neki od podataka posledica ranijih hakerskih napada, ali niko još uvek sa sigurnošću ne može da potvrdi autentičnost ovih koji su sada objavljeni. Neki korisnici na Twitteru objasnili su kako hakeri ove informacije koriste kao deo kampanje uznemiravanja šire javnosti.

Podaci koji su otkriveni, detaljno su predstavljeni u nastavku:

– 9,938 mejlova i lozinki iz Nacionalnog instituta za zdravlje

– 6,857 iz centara za kontrolu i prevenciju bolesti

– 5,120 iz Svetske banke

– 2,732 iz Svetske zdravstvene organizacije

– 21 sa Instituta za virusologiju.

Jedino je Nacionalni institut za zdravstvo potvrdio da istražuju ove curenje podataka, dok se druge organizacije povodom ovoga nisu oglašavale u javnosti. Svi su slažu samo u jednoj stvari, a to je da su podaci Svetske banke stari, iz ranijih napada. Za ostale se ne zna.

Pročitajte i:  Pfizer plaća skoro 120 miliona dolara za aplikaciju koja razlikuje COVID od kašlja

Od Korona virusa do sada je obolelo 2,8 miliona ljudi, a umrlo 198,000 ljudi. Neke industrije su pred kolapsom, kao što je industrija pametnih telefona, dok druge poput dostave hrane i namirnica ovih dana ne mogu da odvijaju posao zbog prevelike potražnje. Zbog prevelikog broj lažnih informacija na društvenim mrežama, pokrenute su ozbiljne inicijative da se tome stane na put jer izazivaju paniku u javnosti.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: