Top50 Glas publike

Porsche-ov najprodavaniji Macan SUV dobija svoju električnu verziju

Macan je Porsche-ov najprodavaniji SUV i kompanija će napraviti značajnu promenu u modelu nove generacije koji će ga pozicionirati kao privlačnu opciju za kupce koji žele da se voze na električni pogon. Nemački proizvođač automobila je najavio da će elektrifikovati sledeću verziju Macan-a, što će vozilo učiniti prvim potpuno električnim kompaktnim SUV-om.

PCPress.rs Image

Porsche je prošle godine prodao više od 90.000 Macan modela i to je nesumnjivo najbolje prodavano vozilo kompanije. Jedan od razloga zašto je ovo vozilo toliko popularno jeste da je početna cena pristupačnija od većine Porsche-ovih automobila, i možete ga dobiti za nešto manje od 48.000 dolara. Potrebno je da prođe neko vreme pre nego što potpuno električna verzija bude na raspolaganju, s tim da Porsche poručuje da će ući u proizvodnju „početkom naredne decenije“.

Kompaniji nisu nepoznata električna vozila. Novi Macan će zapravo biti treći EV u svojoj liniji koja već uključuje Taycan sedan i Cross Turismo. Ta vozila će ući u proizvodnju 2019. i 2020. godine.

Pročitajte i:  Slovački InoBat želi da u Srbiji otvori fabriku za proizvodnju EV baterija

Porsche će konstruisati ovaj EV u svojoj fabrici u Lajpcigu koja se pretvara u proizvodni pogon za potpuno električna vozila. O novom Macan-u se s tehničke strane ne zna mnogo, osim da će biti opremljen 800-voltnom tehnologijom i mogućnošću superbrzog punjenja, koje će omogućiti da se ugrađene baterije napune za samo 20-ak minuta do 80% kapaciteta, a očigledno još uvek nema reči o ceni.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,