Novi Microsoft Bing se oslanja na AI

Pretraživači će se ubuduće promeniti na veoma važan način: kada unesete upit i dobijete odgovor zvaničnog izgleda, to može biti pogrešno — jer ga je AI chatbot napravio. Microsoft je najavio novu verziju svog pretraživača Bing koji će pružiti „potpune odgovore“ na vaša pitanja tako što će iskoristiti snagu ChatGPT-a. Već možete isprobati neke unapred pripremljene pretrage.

PCPress.rs Image

Ali iako Microsoft preduzima mnoge mere predostrožnosti u poređenju sa svojim neuspehom iz 2016. sa Tay-om – četbotom kojeg je Twitter naučio da bude rasistički i mizoginistički za manje od jednog dana – kompanija i dalje proaktivno upozorava da bi neki od novih Bing-ovih rezultata mogli biti loši.

Nova Bing-ova stranica dobrodošlice će izgleda sadržati sličan jezik. Evo odlomka koji smo uočili tokom bloga uživo:

Učimo zajedno. Bing pokreće AI, tako da su iznenađenja i greške moguća. Obavezno proverite činjenice i podelite povratne informacije kako bismo mogli da učimo i poboljšavamo!

A u ranim praktičnim uputstvima sa novim Bingom smo videli da neće biti lako uhvatiti sve njegove greške. Kada smo zamolili čet-bota koji pokreće GPT da nam kaže „Šta je Microsoft danas objavio“, on je tačno opisao novi pretraživač Bing koji pokreće OpenAI, ali je takođe sugerisao da je Microsoft demonstrirao svoju sposobnost za „parodije slavnih“.

Pročitajte i:  Microsoft sprema redizajn Copilota

Bot je takođe sugerisao da je Microsoftova investicija vredna više milijardi dolara u OpenAI objavljena danas, iako se to dogodilo pre dve nedelje.

Često postavljana pitanja kompanije u osnovi sugerišu da će Bing-ovi rezultati biti tačni samo onoliko koliko su tačni informacije koje pronađe na internetu.

Pomaže to što će Microsoft postaviti svoj chat bot direktno pored normalnih rezultata pretrage Bing-a, tako da možete da se uporedite između njih. Microsoft kaže da će takođe identifikovati neke od izvora koje je Bingov chatbot koristio da bi došao do svojih zaključaka.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,