TrendMicro

Prirodnjački muzej u kući: Proširena realnost i istrebljene životinjske vrste

Istrebljene životinjske vrste na TV ekranu su već uobičajena stvar, ali bi uskoro taj svet mogao da se proširi, i životinje poput sabljozubih tigrova izvede u svet proširene realnosti.

PCPress.rs Image

Radi se o novoj AR aplikaciji koju je podržao i poznati prirodnjak David Attenborough. Ponela je ime Museum Alive i koristi tehnologiju proširene realnosti kako bi korisnicima ponudila lekcije o životinjama koje su u prastara vremena hodale Zemljom. Trenutno je dostupna samo za iOS, a došla je kao AR nastavak dokumentarnog filma iz 2014. godine – Natural History Museum Alive, u kojem je Attenborough šetao među CGI skeletima istrebljenih životinja. Aplikacija prati tu tradiciju, koja je prilagođena kućnim usovima, i korisnicima nudi 3D modele praistorijskih staništa koja mogu da posmatraju kroz kamere svojih telefona.

Trenutna verzija aplikacije omogućava posmatranje tri životinjske vrste: sabljozubog tigra ili Smilodona, Dimorphodona – pterosaurusa iz doba jure, te Opabinie koja pripada porodici zglavkara iz paleozoika. Pokretanjem aplikacije korisnici otvaraju mini-muzej, te mogu da izaberu vrstu o kojoj žele da nauče više.

Pročitajte i:  BIZIT 2022: Spremite se za 5 najvećih tehnoloških trendova u 2023. godini

PCPress.rs Image

Museum Alive je dostupan za iPhone 8, u okviru iOS 13 i iOS 14 verzija operativnog sistema, a uskoro stiže još životinjskih vrsta, među prvima ptica Dodo.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , , , ,