BIZIT 2022

Procureli screenshot-ovi Google-ove aplikaciju medicinskih kartona

Google radi na novoj aplikaciji koja će korisnicima pomoći da lako upravljaju svojim medicinskim kartonima.

PCPress.rs Image

Aplikacija u fazi testiranja

Iako Google tek treba da otkrije bilo kakve zvanične informacije o aplikaciji, procureli screenshot-ovi i Records tab, sada su se pojavili na mreži. Snimci ekrana daju nam prvi pogled na predstojeću aplikaciju i otkrivaju neke ključne detalje. U aprilu ove godine prvi put smo čuli da Google radi na novoj platformi koja pomaže korisnicima da pristupe svim svojim medicinskim kartonima na jednom mestu. U to vreme, izveštaj Stat News-a otkrio je da je ta kompanija regrutovala korisnike Androida u Severnoj Kaliforniji, Atlanti i Čikagu kako bi dobila povratne informacije o novom alatu medicinske evidencije okrenutom potrošačima.

Priloženi snimci ekrana pokazuju da će početni tab aplikacije pružiti korisnicima lak pristup svim njihovim integrisanim medicinskim kartonima i kontaktima u zdravstvu. Korisnici će moći da dodaju svoje zdravstvene kartone u aplikaciju na kartici Evidencija, koja će takođe prikazivati „objedinjeni prikaz vašeg zdravlja, prikupljajući informacije o poseti lekara, laboratorijama i još mnogo toga“. Aplikacija će takođe sadržati karticu Kontakti, koja će korisnicima verovatno omogućiti pristup svim zdravstvenim kontaktima i karticu Deljenje koja bi im mogla pomoći da svoje medicinske kartone dele sa drugima. Kao što je navedeno na početnom ekranu, aplikacija je trenutno u ranoj fazi razvoja. Takođe sadrži link za povratne informacije kako bi pomogao ranim testerima da podele svoje iskustvo sa Google-om. Budući da Google tek treba da objavi bilo kakve zvanične informacije o aplikaciji, nismo sigurni da li će i kada biti predstavljena korisnicima.

Pročitajte i:  Korisnicima Android-a omogućena je jednostavnija kontrola lozinki

Vredi napomenuti da je ovo drugi pokušaj Google-a da napravi takvu platformu za medicinske kartone. Kompanija je pokrenula Google Health još 2008. godine, koji je takođe imao za cilj da pomogne ljudima da pregledaju svoje medicinske kartone na mreži. Međutim, Google ga je ukinuo 2012. Budući da Apple takođe nudi slično rešenje na svojim iPhone uređajima, predstojeća aplikacija ima veće šanse za uspeh.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,