BIZIT 2022

Robot za prave hedoniste

Mehanička ruka, čija je funkcija transportovanje hrane do usta korisnika, proizvod je za prave hedoniste, za one kojima bi mogla da omogući samostalnost tokom hranjenja koju su izgubili zbog ograničene pokretljivosti, ali i za one koji tokom obedovanja osećaju usamljenost.

PCPress.rs Image

Novi proizvod poneo je ime Arm-A-Dine, te dolazi u obliku robotske ruke koja se nosi na grudima, te hranu transportuje od tanjira do korisnika. Ruka je prvobitno zamišljena kao alatka koja je tu da automatizaciju unese i u proces uzimanja hrane, budući da je obično fokusirana na pripremanje i skladištenje namirnica, pa bi korisnike trebalo da podseti da je uzimanje hrane i društveni događaj, a ne samo prosto zadovoljavanje potreba. Tako Arm-A-Dine nije zadužena samo za prosto uzimanje hrane sa stola, već je tu i da prosudi kome bi hranu trebalo da ponudi, budući da povezani pametni telefon skenira lica onih koji su za stolom, da bi hranu ponudio onima koji se osmehuju, a uskratio je onima koji se mršte.

Pročitajte i:  „Ovde smo da služimo ljudima, a ne da ih zamenimo“ - roboti

Iako je još uvek u početnoj fazi razvoja, kreatori tvrde da bi ruka mogla da utiče na obrede uzimanja hrane, te na osećaj usamljenosti modernog čoveka, budući da je većina onih koji su je testirali osetila nostalgiju, te rekla da ih ruka podseća na rano detinjstvo, kada su hranu uzimali od roditelja.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,