BIZIT plus

Roku uređaji dobijaju aplikaciju Apple Music

Korisnici Roku-a sada mogu da puštaju pesme i video zapise sa Apple Music-a na svojim televizorima, striming plejerima ili Roku zvučnim trakama. Roku je najavio da će „aplikacija biti dostupna za preuzimanje početkom maja“.

PCPress.rs Image

Trebalo je neko vreme da Apple-ov muzički servis dođe do jedne od najpopularnijih platformi za pametnu TV. Nemojte da sumnjate ali usluge strimovanja muzike imaju mnogo smisla na televizorima. Ako neko ima lep set zvučnika, verovatno je da je povezan sa TV-om, a prikazivanje omota albuma na tako velikom ekranu je poslastica za većinu koji je obično vide samo u obliku sličica.

Nažalost, Apple Music na Roku-u neće podržavati funkcije kao što su zvuk bez gubitaka ili prostorni zvuk „u ovom trenutku“. Iako Apple ne drži ove funkcije zaključane za sopstvene platforme (dostupne su u aplikaciji Android Apple Music), izgleda da nisu uobičajene na platformama namenjenim za povezivanje sa televizorima. Naravno, podržani su na Apple TV 4K, iako ima određena ograničenja kada su u pitanju datoteke najveće rezolucije.

Pročitajte i:  Apple ima velike ambicije u vezi AI

S jedne strane, to ima smisla, s obzirom na širok izbor hardwera na kojem Roku aplikacije mogu da rade i činjenicu da bi obe funkcije verovatno bile izgubljene na TV zvučnicima. Ali, s druge strane, to bi definitivno mogla biti nevolja za svakoga ko ima zvučni sistem priključen na svoj Roku uređaj.

Korisnici Roku-a će moći ili da se prijave na aplikaciju ako imaju postojeću pretplatu na Apple Music ili da se pretplate na uslugu preko prodavnice Roku kanala.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,