BIZIT plus

Ručna konzola Sony Project Q koristi Android

Sonyjeva predstojeća ručna igraća konzola, Project Q, stiže kasnije ove godine, prema najavi kompanije na PlayStation Showcase-u u maju.

PCPress.rs Image

Tokom najave PlayStation Showcase-a, Sony je rekao da ručna konzola Project Q neće raditi kao samostalni uređaj

Dok je demonstracija pokrivala većinu stvari, kao što je šta konzola može da radi, nije se govorilo o platformi na kojoj će se Project Q zasnivati. Novi video koji je procurio sada baca svetlo na operativni sistem Project Q.

Korisnik na Tviteru objavio je video koji prikazuje konzolu Project Q umotanu u plastiku i koja koristi osnovnu verziju Android-a. Postoji rudimentarni interfejs sa jednostavnim sistemom menija i QR kodom, verovatno za povezivanje konzole sa PlayStation 5. U videu smo mogli da vidimo osobu kako brzo tapka kroz meni pre nego što počne da pokazuje uređaj u punom sjaju.

Pošto je video u niskoj rezoluciji, teško je odrediti kako tačno uređaj izgleda, ali, koliko vredi, vide se četiri dugmeta sa donje strane ekrana, rupice na sredini gornje i donje ivice sa mikrofonima i rešetkom zvučnika. Naravno, ekran tableta može biti okružen levim i desnim kontrolerima koji izgledaju kao obični PS5 kontroler.

Pročitajte i:  Oznaka „PS5 Pro Enhanced“ za Sony konzole

Operativni sistem Android koji je prikazan na ručnom uređaju Project Q verovatno nije konačna verzija, a Sony bi ga mogao ispolirati i poboljšati pre nego što ga pusti. Ali činjenica da Sony koristi Android umesto svog PlayStation softvera mogla bi mu dati prednost u odnosu na druge ručne konzole. To je ako korisnici zaista pronađu korisnost konzole van PlayStation ekosistema.

Tokom najave u maju, Sony je rekao da Project Q ručni uređaj neće raditi kao samostalni uređaj, već će morati da bude uparen sa PlayStation 5 konzolom da biste mogli da strimujete igre sa nje. Ručni uređaj Project Q će koristiti Wi-Fi vezu za prenos podataka sa konzole, ali bez nje, malo je verovatno da ćete nešto uraditi na njemu. To je potpuno drugačije od onoga što bi drugi ručni uređaji mogli da urade. Valveov Steam Deck, Nintendo Switch i Asusov ROG Ally nude ugrađeni ekosistem koji vam omogućava da preuzimate i igrate igre bez potrebe za drugim, moćnijim uređajem.

Pročitajte i:  Microsoft najavljuje Proteus Controller 

Za sada znamo da će uređaj imati 8-inčni 1080p LCD koji radi pri 60fps. Ostale specifikacije su još uvek misterija.

izvor: Techlusive

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,