Samsung poslovanje stabilno uprkos COVID-19 pandemiji

Prema svim pokazateljima, globalna kriza prouzokovana COVID-19 pandemijom, bar za sada nije uticala na poslovanje Samsung-a, mada se očekuje da će se udarac osetiti tokom drugog kvartala, kažu iz kompanije.

PCPress.rs Image

I profit i prodaja u porastu – za sada

Samsung je krajem februara lansirao Galaxy S20 seriju telefona i njihova prodaja je odlična, mada je na nešto nižem niovu u odnosu na isti period nakon pojavljivanja njihovog prethodnika, serije S10. Međutim, prema svim pokazateljima, mnogo teži period, ne samo za prodaju telefona, već i za TV uređaje i belu tehniku, očekuje se tokom drugog kvartala. Srećom, velika potražnja za serverskim memorijama bar donekle će finansijski ublažiti pad prodaje u drugim segmentima.

Tokom prošlog meseca, kompanija je na svom godišnjem sastanku akcionara objavila da očekuje da tržište mobilnih telefona bude u padu, ali da će se znatno povećati tržište 5G opreme. Takođe, kada je memorija u pitanju, kompanija ne očekuje prevelike razlike u prodaji u odnosu na prošlu godinu. Ipak naglašeno je da se još uvek ne može sa sigurnošću i precizno proceniti kakav će uticaj imati COVID-19 pandemija na ukupno poslovanje ove kompanije. Više detalja i preciznije prognoze biće poznate kada krajem ovog meseca bude objavljen zvaničan kvartalni izveštaj o poslovanju Samsung-a.

Pročitajte i:  Facebook je uklonio više od 20 miliona postova zbog lažnih informacija o COVID-19

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,