Top50 Glas publike

Samsung Tizen OS i na televizorima drugih brendova

Samsung je objavio da će licencirati svoju Tizen OS TV platformu, koja će uskoro biti dostupna i na televizorima drugih proizvođača. Za sada se zna da će na ovoj platformi raditi televizori brendova AKAI, RCA, Bauhn, Linsar, Sunny i Vispera, koji se prodaju u Evropi, Australiji i na Novom Zelandu. Iako za većinu ovih brendova verovatno niste čuli, činjenica da je Tizen platforma otvorena, značiće mnogo za njeno širenje.

tizen

Čak i bez toga, prema istraživanju koje je ove godine sprovela Statista, Tizen je trenutno najpopularnija pojedinačna platforma za pametne televizore, sa tržišnim udelom od 12.7 procenata. Za njom sledi WebOS, koji drži 7.3 procenata tržišta, dok Android TV ima zauzima oko 5.7 procenata tržišta (ne računajući set-top-box uređaje zasnovane na ovom TV OS-u).

Ovo partnerstvo, omogućiće proizvođačima drugih brendova pametnih televizora pristup svim Tizen OS funkcijama, kao što su Samsung TV Plus (besplatna streaming TV i video platforma), Universal Guide (za lakše lakše personalizovanje uređaja), Samsung Bixby (glasovni asistent)…

Pročitajte i:  Kako da obrišete keš memoriju na Samsung telefonu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,