N Central domination

Šestogodišnja YouTube zvezda kupila zgradu vrednu osam miliona dolara

Šestogodišnja južnokorejska zvezda YouTube-a, Boram, koja ima oko 30 miliona pratilaca, kupila je petospratnu zgradu u elitnom predgrađu Seula (Gangnam) u vrednosti od osam miliona dolara.

PCPress.rs Image

Boram je zgradu u popularnom predgrađu u Seulu kupila ranije ove godine preko porodične kompanije Boram koju su osnovali njeni roditelji, navedeno je u javnim podacima o registrovanim nekretninama. Šestogodišnjakina ima dva kanala na YouTube-u na kojima objavljuje sadržaje – kanal posvećen recenzijama igračaka s 13,6 miliona pratilaca i video blog kanal s 17,6 miliona.

U jednom od najpopularnijih videa, koji je privukao preko 376 miliona pregleda, Boram priprema instant testeninu koristeći dečiju kuhinju te ih potom entuzijastično jede pred kamerom. Međutim, njene pojedine objave izazvale su kritike u Južnoj Koreji zbog vrednosti koje promoviše.

Organizacija Save the Children 2017. godine primila je pritužbe građana Južne Koreje koji su bili zabrinuti da njene objave štete emotivnom i etičkom razvoju mladih pratilaca. Posebno su bili zabrinuti zbog odglumljenog videa u kojem Boram krade novac iz novčanika svog oca te onih u kojima se čini da vozi automobil, rekao je za CNN voditelj sektora organizacije Koh Woohhyun. Organizacija je njene objave prijavila policiji, a porodični sud u Seulu odredio je roditeljima pohađanje kursa savetovanja osmišljenog za sprečavanje zlostavljanja dece. Ti video zapisi kasnije su uklonjeni, rekao je Koh.

Pročitajte i:  Google želi da YouTube bude vaš izbor za striming centar

Da podsetimo da je prema Forbes-ovoj listi najplaćenijih YouTube zvezda prošle godina na YouTube-u najviše zaradio sedmogodišnji Ryan Kaji, Amerikanac koji stoji iza kanala Ryan ToysReview na kom ima preko 20 miliona pratilaca. Procenjuje se kako je od kanala 2018. godine zaradio oko 22 miliona dolara.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,