TrendMicro

Snapdragon 855 je novi brzinski šampion

AnTuTu je jedan od najpopularnijih benchmark programa, posebno kada je reč o svetu mobilnih telefona. To je tako već nekoliko godina i neminovna posledica je da se ustanovio kao svojevrsna referenca kada je reč o njihovim performansama. Štaviše, AnTuTu Labs često sam organizuje poređenja pojedinih modela telefona, odnosno njihovih čipsetova. Zahvaljujući njima, dolazimo do saznanja koja su dugo očekivana u celoj mobilnoj industriji.

PCPress.rs Image

Naime, AnTuTu je iskoristio svoje referentne uređaje i napravio sjajno poređenje – zahvaljujući njemu, imamo crno na belo performanse dolazećegQualcomm Snapdragon 855 čipseta, narednog top čipseta za mobilne telefone koji stiže iz Qualcomm-a. Očekuje se da će se taj čip naći u mnogim telefonima koji će se pojaviti tokom godine.

Na priloženom grafikonu možete jasno videti rezultate koji se postižu ovom prilikom. Ispostavilo se da je Snapdragon 855 definitivno pobedio svu konkurenciju. Na listi jedino fali Exynos 9820 da bismo imali kompletnu sliku, ali ako je suditi po nekim testovima koji su ranije sprovođeni, ni on ne bi imao šanse protiv Snapdragon 855 čipseta.

Pročitajte i:  Mozilla izaziva Microsoft, Google, Apple zbog antitržišne prakse

PCPress.rs Image

Veoma je interesantno kako se čipset pokazao naspram prethodnika, Snapdragon 845 čipseta, koji je predstavljen u vidu referentnog i OnePlus 6T telefona. Zatim, tu se našao i Kirin 980, koji je srce Huawei Mate 20 Pro sistema. No, na benchmark-u se našao i Apple A12 Bionic čip, odnosno iPhone XS telefon, premda rezultati nisu upisani na gornjem grafikonu. Prema preliminarnim testovima, Snapdragon 855 uspeva da pobedi i njega! Za očekivati je da će, u odgovarajućim izvedbama, biti u stanju da isporuči još bolje performanse. Drugim rečima, Snapdragon 855 je sada najbrži čipset za mobilne telefone – još samo da izađu modeli bazirani na njemu…

Izvor: Phonearena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,