Societe generale banka odlazi iz Srbije?

Francuska bankarska grupacija Societe generale napušta centralnu i istočnu Evropu i prodaje banke u šest zemalja tog regiona, piše EU Scoop, mali nezavisni bugarski portal koji objavljuje vesti na engleskom, pozivajući se i na lokalni Capital.bg.

PCPress.rs Image

U Societe generale su odlučili da se fokusiraju na druge delove svog biznisa i prodaju banke u pomenutim regionima, navodi portal. Ogranak Societe generale banke u Bugarskoj biće, kako se dodaje, otuđen u paketu sa bankama u Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Moldaviji.

Capital navodi da je reč o prezasićenim i trenutno neatraktivnim tržištima, zbog čega je doneta odluka o povlačenju, pogotovo što ni u jednoj od zemalja, banka nije među prve tri. U toj banci, novinarima N1 rekli su da ne žele da komentarišu glasine i da se javnost o strateškim koracima informiše isključivo na osnovu odluke menadžmenta u Parizu. Kancelarija Societe generale otvorena je u Beogradu 1977. godine, da bi 1991. prerasla u banku. To je jedina banka sa stranim kapitalom koja je u Srbiji radila tokom devedesetih godina prošlog veka. Ima mrežu od oko 100 ekpozitura i među vodećim je bankama u zemlji.

Pročitajte i:  Startap klinika: Pošto dobra Prodaja?

Izvor: Danas/EU Scoop

Pogledajte i: Video nadzor IT usluge – Strukturno kabliranje
Facebook komentari:

Tagovi: , , , , ,