Tech Data preuzima deo poslovanja OSA Računarskog inženjeringa

OSA-Računarski inženjering je u ponedeljak potpisala ugovor o pokretanju postupka kojim će Tech Data preuzeti distribuciju Autodesk softvera u Adriatik regionu: Srbiji (uključujući Kosovo i Metohiju), Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji i Albaniji. Sa saopštenjem o sklapanju sporazuma sa OSA inženjeringa oko preuzimanja dela poslovanja, koji se odnosi na distribuciju Autodeskovog softvera, izašla je i kompanija Tech Data. Prema uslovima ugovora, obe strane očekuju da preuzimanje bude završeno do kraja jula 2018. godine, kada se ispune ugovorni uslovi. Iznos transakcije nije obelodanjen.

OSA je od samog osnivanja 1989. godine, Autodesk partner. Distribuciju Autodeskovog softvera u celom Adriatik regionu OSA je preuzela 2011. godine, kaže se u saopštenju OSA Inženjeringa. Predajom distribucije Tech Dati, OSA je omogućila dalje jačanje partnerskog kanala, još snažnije prisustvo Autodeska na tržištu regiona i još bolju podršku krajnjim korisnicima. OSA i dalje ostaje sinonim za Autodesk u regionu. Nastavlja svoje partnerstvo sa Autodeskom kao riseler, stavljajući svoje bogato znanje i iskustvo na raspolaganje krajnjim korisnicima.

U saopštenju Tech Data navodi se da ovim sporazumom kompanija Datech Solutions, Tech Datin specijalizovani globalni provajder usluga sa dodatnom vrednošću za Autodesk i autodeskov preprodajni kanal, širi svoje partnerstvo prisustvom na celom Balkanu i distribuciju horizontalnih rešenja, kao što su AutoCAD i AutoCAD LT, zajedno sa industrijskim rešenjima za AEC (arhitektura, inženjerstvo i konstrukcija) za dizajniranje proizvoda i njihovu proizvodnju, medije i zabavu. Pored toga će se timu Datech Solutionsa pridružiti veći broj visokoobrazovanih i kvalifikovanih stručnjaka.

„Ovaj sporazum je dodatni dokaz ispravnosti strategije Tech Data da poveća poslovanje sa dodatnom vrednošću, uz selektivno preuzimanje u tehnološkim i geografskim područjima gde možemo da nastavimo sa unapređivanjem usluga, podrškom kupcima i rastom profitabilnosti za naše akcionare“, rekao je Majkl Epl, potpredsednik Global Datech Solutions.

Nakon akvizicije, OSA namerava da preoblikuje svoje preostale poslove u preprodaju sa dodatnom vrednošću, koristeći svoje znanje i iskustvo na tržištu. „Drago nam je što smo nakon više od 25 uspešnih godina u ovom poslu preneli poslovanje Autodesk CAD na kompaniju Datech Solutions, znajući da će biti u dobrim rukama. Radujem se bliskoj saradnji sa Tech Data prilikom prenošenja našeg posla“, rekao je Željko Tomić, direktor i suosnivač kompanije OSA Računarski inženjering i dodao: „Hvala svim partnerima u regionu na izuzetnoj saradnji i podršci svih ovih godina. Poslednjih nekoliko godina smo se suočavali sa velikim promenama u poslovnom modelu Autodeska, ali i sa velikim tehnološkim promenama. U skladu sa tim menjali smo se i mi. Uvereni smo da distribuciju autodeskovog softvera predajemo u prave ruke. Na korist Autodeska, partnera i, što je najvažnije, krajnjih korisnika.“

Datech Solutions, objašnjeno je u saopštenju, specijalizovan je za servisno poslovanje kompanije Tech Data, jednog od vodećih svetskih distributera celovitih tehnoloških proizvoda, usluga i rešenja. Kao visoko specijalizovani provajder usluga sa dodatom vrednošću za Autodesk Inc. i Autodesk prodajni kanal, Datech Solutions opslužuje rastuće potrebe više od 400 visoko specijalizovanih Autodesk distributera širom sveta, od strateškog razvoja i upravljanja kanala do specijalizovane industrijske obuke, poslovne inteligencije i generisanja potražnje.

OSA Računarski inženjering osnovana je 1989. godine kao jedno od prvih 100 privatnih preduzeća u bivšoj Jugoslaviji. Glavna delatnost kompanije OSA, od njenog osnivanja, je razvoj softverskih rešenja i implementacija profesionalnih grafičkih sistema za projektovanje i izradu tehničke dokumentacije. Pored distribucije autodeskovog softvera (softvera za 2D i 3D projektovanje u svim inženjerskim oblastima) na teritoriji cele Adriatik regije, OSA je ovlašćeni distributer i servis vodećih svetskih kompanija u proizvodnji mašina za štampu i skeniranje Océ i Canon, kao i sistema za kovertiranje švajcarskog proizvođača Kern. OSA razvija sopstveno softversko rešenje za upravljanje dokumentima i poslovnim procesima UniDocs.

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , , , , , , , , , , , ,