Tesla će praviti električnu energiju u Velikoj Britaniji

Po najnovijim podacim, izgleda da će Tesla postati proizvođač električne energije u Velikoj Britaniji. Ova kompanija postala je poznata po električnim automobilima koje proizvodi, ali i po baterijama za skladištenje električne energije.

tesla prozvodi struju

Zahtev predat prošlog utorka

Tesla je nedavno počela da proizvodi i Powerwall baterije koje koštaju hiljade dolara i sadrže set solarnih panela. Takođe su razvili i softver nazvan Autobidder, koji višak električne energije vraća natrag u mrežu. Ovaj sistem se koristi u Hornsdale Power Reserve u Južnoj Australiji, ali se još uvek ne zna kakav je plan za Veliku Britaniju.

Zvaničan zahtev predat je prošlog utorka britanskoj Upravii za tržište gasa i električne energije, za dozvolu za proizvodnju električne energije za snabdevanje “bilo kog prostora” u Velikoj Britaniji. Tokom epidemije smanjena je potražnja za električnom energijom, usled zatvaranja fabrika i velikih kompanija.

Prošle nedelje, kompanija Tesla izgubila je gotovo 14 milijardi dolara. Naime, Elon Musk, izvršni direktor Tesle tvitovao je na društvenim mrežama kako ova kompanija ne treba da vredi toliko koliko vredi, i da je jedino rešenje da proda svoj paket deonica. Nakon toga, investitori su počeli da se povlače, a vrednost Tesle opala je neverovatnih 14 milijardi dolara.

Pročitajte i:  Elon Musk: Autonomna vozila ne voze besprekorno

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: