Ikotek

Tesla Cybertruck Lunar Edition

SpaceX je prošle nedelje ispisao stranice istorije, nakon uspešnog lansiranja Falcon 9 rakete i njenog spajanja sa ISS-om. To je označeno kao ogroman korak u komercijalizaciji svemirskih putavanja, ali i za samu SpaceX kompaniju i njene buduće misije.

PCPress.rs Image

A kada ova kompanija jednog dana pošalje ljude na Mesec, možda će sa sobom poneti i Tesla Cybertruck lunarni rover sa sobom. Radi se o renderu jednog korisnika (Charlie Automotive) na Instagramu, koji pokazuje viziju Cybertruck-a namenjenog za kretanje po mesecu. Za razliku od originala, ovaj lunarni rover imao bi tri osovine, sa točkovima koji bi omogućavali okretanje u mestu i moramo da priznamo da deluje veoma izazovno.

Tome svakako doprinosi i dizajn samog Cybertruck-a, koji sam po sebi izgleda kao da je došao iz nekog naučno-fantastičnog filma. Zato autoru ovog rendera nije bilo teško da ga zamisli kao vozilo koje će se kretati po Mesecu. Na šasiju su dodate masivne gume, pojačana su svetla, kao i komunikaciona antena. Autor ovog rendera kaže da nije ni dizajner lunarnih vozila, niti inženjer, pa nije želeo da procenjuje koliko je komplikovano i da li je uopšte moguće napraviti ovakvu verziju Cybertruck-a.

Pročitajte i:  Od sada možete da limitirate Instagram objave i Reels-ove samo na bliske prijatelje

SpaceX do sada nije objavio nikakva zvanična saopštenja o razvoju lunarnog rovera za buduće planirane misije, ali nije nemoguće da uveliko razmišljaju o tome. Ako ništa drugo, ovaj render može da im da inspiraciju u kom pravcu da usmeravaju svoja istraživanja na tu temu.

Izvor: CNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,