Tesla Inspire: Moderan pristup obrazovanju

Intenzivna ekspanzija digitalne revolucije, počev od kraja 20. veka, postepeno je oslobađala modernog čoveka od fizičkih ograničenja realnog sveta. Neosporna prevlast novih tehnologija prevazilazi prostorno‑vremensku uslovljenost, otvarajući put unapređenju kvaliteta obrazovnog procesa i primoravajući čitav obrazovni sistem da evoluira.

PCPress.rs Image

Imajući na umu kulturno‑sociološke promene uzrokovane masovnom povezanošću modernog društva i brzim prohodom informacija, elektronsko učenje postaje nova paradigma u obrazovanju. Analizirajući potrebe modernog čoveka i modernog društva, Comtrade System Integration je osmislio rešenje Tesla Inspire, sveobuhvatnu platformu za e‑obrazovanje, čiji je cilj da u potpunosti olakša proces usvajanja znanja u savremenim organizacijama.

Fokus savremenog doba na individualne potrebe modernog čoveka, iziskuje i fokus savremene kompanije na zadovoljstvo svog zaposlenog. Tesla Inspire je upravo tako i osmišljen: prilagođena potrebama pojedinca, platforma pospešuje obrazovanje, timski rad i produktivnost kolektiva.

Uzevši u obzir da se sve nalazi na cloud‑u, zbog svoje fleksibilnosti i činjenice da joj se može pristupiti sa bilo kog mesta, u bilo kom momentu, sa svih uređaja, Tesla Inspire platforma povezuje svoje polaznike nesmetano, u raznim uslovima, unoseći neverovatne novine naspram tradicionalnog obrazovanja.

Pročitajte i:  „Škole za 21. vek” – kritičko mišljenje i programiranje u službi stvaranja bolje budućnosti

Pored fleksibilnosti koju pruža, postoji još jedan radikalni napredak u odnosu na profesor‑studenti relaciju tradicionalnog obrazovnog sistema: Tesla Inspire podržava interaktivno, zajedničko učenje kolektiva, povezujući polaznike međusobno, putem diskusija na postojećem Tesla Inspire forumu i mogućnosti međusobnog kontakta na platformi.

PCPress.rs Image

Imajući na umu da je moderni čovek prevazišao usvajanje znanja isključivo putem materijala koji se samo čita, Tesla Inspire je obezbedio pristup različitim formatima dokumenata, prilagođavajući se individualnim potrebama svakog polaznika. S tim u vezi, polazniku je dostupan sadržaj za čitanje, slušanje, gledanje i istraživanje, čime se omogućava potpuna integracija učenja u svakodnevni život.

Automatska provera znanja

Kada je reč o povratnoj informaciji o tome da li je znanje zaista usvojeno, Tesla Inspire je razvio čitav sistem njegove provere. Obezbedivši različite konfiguracije ispita i testova u vidu kvizova znanja, platforma prati napredak svog polaznika u svakom trenutku. Od mogućnosti da odmah, po završetku ispita ili testa, polaznik bude automatski ocenjen i obavešten o svojim rezultatima, do toga da profesor naknadno dodaje svoje komentare, savete i objašnjenja, polaznik u oba slučaja može aktivno da prati statistiku svog napretka na platformi, jer su sve informacije dostupne, jasne i transparentne. Upravo na taj način, ako je reč o upotrebi Tesla Inspire platforme u obrazovnim institucijama mlađih naraštaja i roditelji mogu biti uključeni i obavešteni o edukativnom napretku svog deteta.

Pročitajte i:  Završen Game Dev Bootcamp Nordeus fondacije

PCPress.rs ImageTesla Inspire platforma pristupa novinama modernog doba i njegovom obrazovnom sistemu na jedan poseban način. Naime, iako je nepobitna činjenica da tehnološki napredno doba, zahteva softverska rešenja koja su tehnološki sve naprednija i sveobuhvatnija, Tesla Inspire odgovara i na pitanja koja su kulturno‑sociološke prirode: ona se fokusira na zadovoljstva pojedinca, a samim tim i čitavog kolektiva i organizacije. Ona pojedinca direktno integriše u kolektiv i čini ga njegovim funkcionalnim članom.

Uz iskustvo u projektovanju, implementaciji i održavanju obrazovnih rešenja, uz sertifikovane stručnjake za obrazovne softvere i uz obezbeđeno smanjenje troškova elektronskog obrazovanja, Tesla Inspire posmatra i socijalne potrebe čoveka, kao ljudskog faktora koji doprinosi uspehu svoje organizacije.

Preobražavajući tradicionalni model obrazovanja, u model koji odgovara na individualne potrebe modernog čoveka, ali i na potrebe koje su u samoj njegovoj srži, inherentne ljudskom biću – potrebe za pripadanjem i napretkom u okviru kolektiva, Tesla Inspire može doneti daleko veće rezultate organizaciji, u odnosu na one koje se fokusiraju isključivo na tehnološku trku softverskih rešenja.

Korisna adresa: comtradeintegration.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,