Tesla povlači 3.470 vozila modela Y zbog labavih zavojnica

Tesla Inc saopštila je da povlači 3.470 vozila modela Y od 2022. do 2023. u Sjedinjenim Državama jer zavrtnji koji pričvršćuju okvire naslona sedišta u drugom redu možda nisu dobro zategnuti, navodi se u podnesku.

PCPress.rs Image

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputu saopštila je da labave zavojnice okvira sedišta može smanjiti performanse sistema sigurnosnih pojaseva, povećavajući rizik od povreda tokom sudara.

Tesla je navodi da je identifikovao pet zahteva za garanciju od decembra koji bi mogli biti povezani sa ovim uslovima. Tesla ocenjuje da nije upoznat sa bilo kakvim povredama ili smrtnim slučajevima koji bi mogli biti povezani sa problemom povlačenja. Takođe će pregledati zavrtnje koji pričvršćuju drugi red naslona sedišta sa strane vozača i suvozača za donje okvire sedišta i po potrebi ih zategnuti prema specifikacijama.

U decembru je Teslin dobavljač implementirao poboljšane kontrole procesa zajedno sa poboljšanom obukom i nadzorom kako bi osigurao da su zavrtnji zategnuti prema specifikacijama, rekao je proizvođač automobila.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Tesla i otključavanje veće autonomije