TrendMicro

Teslin direktor za AI napušta kompaniju

Andrej Karpathy, pola decenije bio je na čelu razvojnog programa za Autopilot.

PCPress.rs Image

Karpathy se pridružio Tesli 2017. godine

Andrej Karpathy, napušta kompaniju i odlazi sa čela programa koji je vodio. „Bilo je veliko zadovoljstvo pomoći Tesli da ostvari svoje ciljeve u poslednjih pet godina i ovo predstavlja tešku odluku“, napisao je Karpathy na Twitter-u.

Vest je usledila nakon najava da će Tesla otpustiti čak 10 odsto svojih zaposlenih. Kompanija je već otpustila više od 200 zaposlenih koji su radili u odeljenju za Autopilot i trajno zatvorila svoje kancelarije u San Mateu.

Musk je ranije napravio najavio odlazak iz Silicijumske doline, gde je Tesla osnovana i premeštanje lokacije ka sunčanim obalama centralnog Teksasa. Kompanija je preselila svoje sedište iz Kalifornije u Ostin prošlog oktobra i tamo se u velikoj meri fokusirala svoje nove proizvodne mogućnosti.

Pre nego što je postao direktor za AI u Tesli, Karpathy je bio istraživač programa OpenAI koji se fokusirao na kompjutersku viziju i generativno modeliranje.

Takođe, Karpathy je bio deo istraživačkog tima profesorke Fei-Fei Li na Stanfordu. Karpathy još uvek nema „konkretne planove“ za budućnost ali želi da „provede više vremena na preispitivanje svojih dugoročnih strasti oko tehničkog rada u oblastim veštačke inteligencije, otvorenog koda i obrazovanja“.

Pročitajte i:  Hoće li kupovina Twittera biti rizik za Teslu?

Takođe, Karpathy nije jedini izvršni direktor koji odlazi iz Tesle. Direktorka odeljenja za talente i razvoj, Kristen Kavanaugh takođe odlazi iz kompanije. Ona je podnela ostavku prošlog meseca. Takođe, Chris Rollins, menadžer softvera u Teslinom energetskom odeljenju napušta kompaniju.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,