PC Press Studio

Twitch počinje da testira plaćenu funkciju ‘Elevated Chat’

Twitch će početi da testira način na koji korisnici mogu da pojačaju svoje poruke ćaskanja na platformi. Nazvan „Elevated Chat“, „eksperiment“ ima za cilj da omogući korisnicima da podignu svoje poruke ćaskanja na određeno vreme uz jednokratnu naknadu. Naknade su predstavljene u pet različitih nivoa u rasponu od 30 sekundi do dva i po minuta, sa naknadama u rasponu od 5 do 100 dolara.

PCPress.rs Image

Ova funkcija je trenutno dostupna za „ograničen broj kanala“ na platformi. Opcija za podizanje ćaskanja može se pojaviti na vrhu ćaskanja ili na dnu video snimka, a korisnik može da kupi povišeno ćaskanje u zavisnosti od toga koliko dugo želi da zadrži svoju poruku.

Prema Game Developer-u, više ljudi može da podigne svoju poruku ćaskanja odjednom, ali ona je po principu „prvi dođe, prvi uslužen“, u redu je u zavisnosti od toga ko ju je prvi kupio i „njome upravljaju strimeri i moderatori“. Kada se poruka ćaskanja završi, moderatori mogu da „isteknu“ ili zabrane korisnika. Ako se komentar ukloni, korisnici neće moći da dobiju povraćaj sredstava.

Pročitajte i:  Twitch otpušta jednu trećinu svog osoblja 

Što se prihoda tiče, eksperiment će imati podelu 70/30 za kreatore. Twitch test je počeo na odgovarajućim kanalima i trebalo bi da traje oko četiri nedelje. Biće dostupan u SAD, a druge podržane zemlje uključuju Nemačku, Kanadu, Australiju, Koreju, Japan, Brazil, Meksiko, Norvešku, Švedsku, Švajcarsku, Južnu Afriku i Tajvan.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: