ERP 2024

YouTube bez 4K reprodukcije za one koji nisu Premium

YouTube sprovodi test koji svoje 4K video snimke stavlja samo za YouTube Premium pretplate. Poslednjih nedelja, neki korisnici su prijavili da vide ograničenje reprodukcije video zapisa rezolucije 2160p sa tekstom koji ga označava kao premium funkciju. YIouTube je od tada potvrdio putem Twitter-a da su oni koji su videli nova ograničenja deo eksperimenta kako bi bolje razumeli željene funkcije premijum i ne-premium gledalaca.

PCPress.rs Image

Nije jasno da li će YouTube zaista ograničiti sve korisnike koji nisu Premium na 1440p video kvalitet, a kompanija upućuje korisnike da ostave povratne informacije o ograničenjima kako bi podružnica Google-a „napravila poboljšanja“. Google nije dao dalje pojašnjenje kada ga je The Verge kontaktirao za komentar.

Pretplata na YouTube Premium koštaće 11,99 USD mesečno u SAD, a cene se razlikuju u drugim regionima. Usluga omogućava pristup YouTube Music Premium-u, kao i preuzimanja u aplikaciji, reprodukciju u pozadini i što je najvažnije: gledanje bez oglasa. YouTube je poznat po prilično agresivnom oglašavanju, a 9to5Google je izvestio da je prethodni test video da je kompanija postavila čak deset oglasa koji se ne mogu preskočiti na jedan video.

Pročitajte i:  CEO YouTube-a upozorava OpenAI da je zabranjeno da treniraju svoje AI modele na video snimcima platforme

Procenjuje se da je YouTube imao oko 2,24 milijarde globalnih korisnika u 2021. godini, od kojih su samo oko 50 miliona bili pretplatnici na Premium i Music. To je veliki potencijalni prihod od povećanja prodaje za Google nakon nedavnog pada profita. Kako su televizori sa 4K rezolucijom postali uobičajeni, jer su ograničeni na prožete reklamama, video snimci u rezoluciji od 1080p mogu biti ono što će neke IouTube korisnike nevoljko prisiliti da pređu na Premium ako Google sledi promenu.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: