BIZIT 2022

Twitter demantuje da ima uvid u privatne poruke korisnika

Twitter je demantovao optužbe koje su došle od jednog konzervativnog medija, a koje ga terete za praćenje privatnih podataka korisnika, uključujući i direktne poruke koje se razmenjuju preko ove platforme.

PCPress.rs Image

Početkom nedelje je Project Veritas, čiji je vlasnik James O’Keefe, koji samog sebe naziva „gerila novinarom“, na svoj sajt postavio snimke koji, navodno, prikazuju zaposlene u kompaniji Twitter koji priznaju da imaju pristup privatnim podacima korisnika. U jednom od kratkih snimaka jedan od sigurnosnih inženjera kaže da kompanija ima pristup i podacima sa Twitter naloga američkog predsednika Donalda Trampa, uključujući i obrisane tvitove, te direktne poruke, te da bi mogla da ih preda Ministarstvu pravde u svakom trenutku.

Iz kompanije su kritikovali problematične video snimke, te naglasili kako su izvučeni iz konteksta, a u cilju da obmanu publiku, te dodali da privatni podaci o korisnicima ne mogu da budu predati bilo kome bez odgovarajućeg naloga, te zakonskih okvira. Project Veritas je i ranije kritikovan zbog problematičnih načina u izveštavanju, a Twitter redovno izveštava o broju legalnih zahteva za pružanje privatnih informacija o korisnicima, te o broju onih na koje su iz kompanije odgovorili.

Pročitajte i:  Twitterov krug je konačno aktivan

Izvor: MacRumors

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,