N Central domination

Twitter opet na udaru kritika

Twitter se ponovo suočava sa kritikama i pozivima da reaguje na nedavne tvitove Donalda Trampa. Naime, Tramp je svoj tviter nalog iskoristio da preti pokretanjem nuklearnih kapaciteta SAD-a, kao odgovor severnokorejskom vođi Kim Džong Unu.

PCPress.rs Image

Trampovi tvitovi su na mreži pokrenuli talas nezadovoljstva korisnika koji su ponovo pokrenuli pitanje odgovornosti društvenih mreža, koje često bivaju zloupotrebljene kao platforme za govor mržnje. Kao odgovor na pretnje nuklearnim oružjem predsednika SAD-a, mnogi korisnici su koristili hashtag-ove poput #deleteTrump ili #suspendTrump, ne bi li kompanija izbrisala Trampov nalog.

Predstavnici Twitter-a nisu se zvanično izjasnili, uprkos brojnim zahtevima da reaguju ili bar komentarišu problem Trampovih tvitova. Twitter je u decembru otpočeo primenjivanje novih pravila koja će ukinuti naloge povezane sa grupama koje šire govor mržnje na platformi ili van nje. Ostaje otvoreno pitanje da li će kompanija reagovati i u slučaju da jedan takav nalog pripada predsedniku najmoćnije zemlje.

Izvor: CNNTech

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Twitter Circle je sada dostupan svima
eFakture

Tagovi: , , , ,