Twitter pokreće šifrovane DM-ove iza paywall

U novom dokumentu podrške, Twitter je detaljno opisao šta možete očekivati od prve verzije šifrovanih direktnih poruka platforme. Možda najvažnije, da biste mogli da šaljete i primate šifrovane poruke, moraćete da platite Twitteru za mogućnost da to uradite. Platforme poput WhatsApp-a, Messenger-a, Signal-a i iMessage-a već nude besplatno šifrovanu razmenu poruka, tako da bi plaćanje za ovu funkciju na Twitteru moglo biti teško progutati.

PCPress.rs Image

Prema dokumentu, šifrovani DM-ovi su dostupni samo ako ste verifikovani korisnik (neko ko plaća za Twitter Blue), verifikovana organizacija (organizacija koja plaća 1.000 dolara mesečno) ili podružnica verifikovane organizacije (koja košta 50 dolara po mesec po osobi). I pošiljalac i primalac moraju da imaju najnoviju verziju aplikacije Twitter (na mobilnom uređaju i vebu). A šifrovani DM primalac mora da prati pošiljaoca, da je u prošlosti poslao poruku pošiljaocu ili da prihvati DM zahtev od pošiljaoca u nekom trenutku.

Ako ste osoba koja može da šalje šifrovane poruke nekome ko može da ih primi, videćete prekidač za zaključavanje dok sastavljate poruku. U šifrovanom razgovoru, videćete i malu ikonu katanca pored avatara osobe sa kojom ćaskate. Šifrovani DM će biti odvojeni od nešifrovanih.

Pročitajte i:  X (Twitter): Korisnici će morati da plaćaju za otvaranje naloga

Šifrovani DM trenutno imaju nekoliko ograničenja i veoma veliku manu. Možete ih poslati samo u razgovorima jedan na jedan; Twitter navodi da će „uskoro“ ovu funkciju doneti grupama. Možete slati samo tekst i veze. A Twitter upozorava da nema zaštitu od napada treće osobe. „Kao rezultat toga, ako bi neko — na primer, zlonamerni insajder ili sam Twitter kao rezultat obaveznog pravnog procesa — ugrozio šifrovani razgovor, ni pošiljalac ni primalac ne bi znali“, navodi Twitter.

Kompanija planira mehanizme koji će otežati napade i upozoriti korisnike ako do njih dođe. Twitter takođe napominje da dok su poruke i reakcije na šifrovane DM šifrovane, „metapodaci (primalac, vreme kreiranja, itd.) nisu, kao ni bilo koji povezani sadržaj (šifrovani su samo linkovi, a ne bilo koji sadržaj na koji se odnose). ”

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: