BIZIT 2022

Twitter razvija sistem kratkih poruka

PCPress.rs ImageTwitter sarađuje sa operaterima na Bliskom istoku kako bi olakšao slanje poruka korišćenjem servisa kratkih poruka posle blokiranja u zemljama kao što su Tunis i Egipat. Iako je Twitter bio privremeno blokiran u Tunisu a i dalje je blokiran u drugim zemljama, ljudi će uvek pronaći način da komuniciraju, rekao je generalni direktor Dik Kostolo. On je objavio da Twitter razvija i prevodilački servis, pre svega za ruski, indonežanski i turski jezik. Trenutno nije kompatibilan s jezicima na kojima se piše zdesna nalevo kao što je arapski, ali Kostolo je rekao da će morati da uklone tu prepreku.

Twitter se često koristi i s mobilnih platformi, recimo, četrdeset odsto poruka se šalje s mobilnih uređaja. Ali mnoge platforme i uređaji pružaju različiti korisnički interfejs i korisnici moraju da uče kako da ih koriste. Kostolo ističe da je zbog toga u ovoj godini cilj bolja integracija s aplikacijama. Korisnici bi trebalo da pošalju tweet direktno iz aplikacije umesto što moraju da izađu iz nje. Servis mora da se pojednostavi, zaključio je Kostolo.

Pročitajte i:  Jack Dorsey će svedočiti u procesu „Musk-Twitter“

Ovog meseca su počele da kruže glasine kako su Facebook i Google zainteresovani da kupe Twitter, ali Kostolo ih je odlučno pobio.

Izvor: ComputerWorld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,