N Central domination

Twitter testira odgovore u nizu i indikator statusa

Danas su razgovori prikazani u nizu vrlo popularni. Ranije, posebno sa tekstualnim porukama i komentarima, svaki post dobijao je sopstveni prostor, a obično je to bio problem, jer se gubio kontekst (ili se bar činio manje očiglednim). Međutim, to je još uvek deo dizajna Twitter-a, bar za sada. Prema tvitu direktorke menadžmenta proizvoda Sare Haider, čini se da kompanija testira odgovore u nizu (threaded), a prikazuje uvučene odgovore na tvitove u obojenom segmentu poruke.

PCPress.rs Image

Haider tvrdi da je to učinjeno kako bi odgovori više ličili na razgovor, što je i logično s obzirom da se na taj način naglašava ličniji pristup i manje izgleda kao komentar. Pored testiranja funkcije sa odgovaranjem u nizu, Haider je, takođe otkrila da Twitter testira i indikator statusa na mreži, koji korisnicima omogućava da znaju da li je trenutno korisnik na mreži ili ne. Indikatori statusa na mreži nisu nužno novi, ali interesantno je da kompanije, kao što je na primer Instagram i sada Twitter su jedine koje implementiraju (ili testiraju) ove funkcije. Indikator se prikazuje u formi zelene tačke na korisnikovoj profilnoj fotografiji, a na sajtovima kao što je Twitter, on se često može zloupotrebiti i povratne informacije nekolicine članova društvene mreže nisu bile pozitivne. Neki su zabrinuti za privatnost i određene druge probleme.

Pročitajte i:  Kada stiže Twitterovo dugme „Uredi“?

PCPress.rs Image

Kao što Haider napominje, to su karakteristike koje su još uvek u razvoju, što znači da ono što sada vidimo možda nije konačna verzija, ako ikada bude ugledala svetlost dana.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,