Unapređena onlajn platforma Pametno i bezbedno

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu pri Ministarstvu informisanja i telekomunikacija, prvi i za sada jedini institucionalni mehanizam u regionu koji se bavi prevencijom i reagovanjem na ugrožavanje dece u digitalnom okruženju, danas dobija unapređenu i redizajniranu onlajn platformu Pametno i bezbedno koja promoviše podizanje digitalne pismenosti, digitalnih kompetencija i digitalne bezbednosne kulture kod svih građana Srbije.

PCPress.rs Image

„Osluškujući potrebe dece, roditelja, baka, deka, odnosno građana Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacije je unapredilo platformu Pametno i bezbedno. Pored izuzetno važnih saveta, edukacija i drugih korisnih sadržaja o pravilnom korišćenju interneta, bezbednom postavljanju sadržaja i mogućnostima onlajn zaštite, putem kontakt forme moguće je prijaviti ugrožavanje bezbednosti na internetu operaterima Nacionalnog kontakt centra“, izjavio je ministar Jovanović i dodao da će novi izgled sajta korisnicima pružiti mogućnost lakšeg informisanja i edukacije kao i da je ovo još jedna u nizu preventivnih aktivnosti u cilju suzbijanja digitalnog nasilja.

Svi građani Republike Srbije imaju mogućnost da se besplatno obrate na broj telefona 19833 ili putem www.pametnoibezbedno.gov.rs. Pored prijema prijava onlajn ugrožavanja dece i telefonskog i onlajn informisanja i savetovanja, Centar sprovodi edukacije širom Srbije. Ukoliko želite da prezentacija bude održana u vašem gradu, opštini, školi ili Mesnoj zajednici, kontaktirajte Centar putem imejla bit@mit.gov.rs, ili pozivom na broj 19833.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija