Unpacked2014: Dva Notea i dva Geara

Ukoliko bi ukratko trebalo napisati koji su noviteti danas predstavljeni u Berlinu, na Samsung Unpacked 2014 konferenciji, to bi glasilo – dva Note smartfona i dva Gear gedžeta.

IMG_0325-0.JPG

DJ Lee, predsednik Mobile communication odeljenja kompanijeSamsung Electronics, otvorio je konferenciju u Berlinu.

“Ne želimo da vam samo predstavimo nove tehnologije i uređaje, danas ćemo vam predstaviti i naše snove i viziju budućnosti”, rekao je Lee.

“Smartfoni, servisi i sadržaj, otvorili su nove mogućnosti u našim životima. Smartfon više nije samo telefon, to je novi alat koji omogućava da budemo produktivniji, koji je integrisan u naše živote. Ipak, uprkos svim promenama ostaje jedna konstanta – mi u Samsungu želimo da poboljšamo vaše živote. Obećavamo da nikada nećemo usporiti sa inovacijama”, dodao je on pre predstavljanja novih uređaja.

A onda je usledilo prikazivanje uređaja zbog kojih su se novinari iz cele Evrope okupili u Berlinu – Galaxy Note 4, koji donosi novi dizajn, najbolji do sada S Pen i novu, unapređenu tehnologiju, zatim Galaxy Note Edge, sa novom inovativnom tehnologijo u izradi ekrana.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Tab S8 Ultra: Gigant kao klasa za sebe

“Ne stajemo tu, predstavićemo vam i Galaxy Gear S, novi pametni sat”, rekao je Lee, a onda najavio i Gear vr, još jednu inovaciju koja ima nameru da naš život učiniti bogatijim.

Galaxy Note 4

Dizajn novog Notea ima elemente prethodne generacije. Tu je pozadina izrađena od kože i metalni ram, a uređaj će biti dostupan u četiri boje – crnoj, beloj, bronzanoj i roze. Ekran ima 5,7 inča i radi se o HD Super AMOLED dispeju sa 2560×1140 rezolucijom.

Što se korisničkog interfejsa tiče, Galaxy Note 4 donosi unapređenu verziju, pa su u njega ugrađene opcije kao što je dinamički lock screen, a unapređena je i opcija Multi Windows, koja omogućava paralelno korišćenje više aplikacija na jednom ekranu.

S Pen je ono što Samsungove fablete izdvaja od ostalih na tržištu, kažu iz Samsunga, a ove godine je dodatno unapređen. Osetljiviji je, te daje utisak kao da pišete pravom olovkom, a tu je i opcija Smart selection koja sada omogućava da selektujete različite delove ekrana iz više aplikacija, a svi isečci se skupljaju na istom mestu i možete ih deliti sa svojim kontaktima.
Što se kamere tiče, prednja je rezolucije 3,7, dok zadnja ima čak 16MP.
Na tržištu će biti od oktobra.

Pročitajte i:  Profit Samsung-a u padu, prvi put u poslednje tri godine

Galaxy Note Edge

Sa zakrivljenim ekranom, koji se praktično preliva preko ivice i zauzima i bočni deo ekrana, Samsung je pokrenuo još jednu novu kategoriju na tržištu smartfona, kao što je to učinio Note modelom 2011. godine.

IMG_0329.JPG

Revolucionarni dizajn prati i novi interfejs koji koristi sve prednosti dodatnog ekranskog prostora sa strane.

Galaxy Gear S

Novi Gear S ima sopstvenu SIM karticu, tako da sada nije neophodno da bude konstatno uparen sa Note telefonom ili nekim od drugih podržanih modela, iako je to potrebno uraditi na početku. Ekran ima 2 inča i radi se o zakrivljenom Super AMOLED panelu.

IMG_0326.JPG

Pored podržanog Bluetootha i WiFi povezivanja, tu je i 3G koji omogućava konektivnost baš kao na smartfonu.
Za ovaj pametni sat sada je dostupno preko hiljadu aplikacija, a iz Samsunga kažu da znaju koliko dobar ekosistem važan pri korišćenju uređaja, te su i ove godine radili sa partnerima kako bi napravili nove aplikacije koje će iskoristiti sve prednosti novog Geara.

Gear vr

U izradi ovog gedžeta, koji je Samsung napravio u saradnji sa Oculosom, vodilo se računa o ergonomiji, a nudi potpuno novi osećaj virtuelne realnosti.
Nije rečeno kada će se pojaviti na tržištu i po kojoj ceni, ali ga verovatno možemo očekivati u narednim mesecima.

Pročitajte i:  Samsung Maintenance Mode omogućava zaštitu podataka tokom popravke

IMG_0333.JPG

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,