N Central domination

Uskoro – Sinergija 11

sinergija11 Najveća IT konferencija u Jugoistočnoj Evropi sa novom energijom i novim tehnologijama i ove godine i ove godine će se održati u Beogradu. Sinergija 11 biće održana od 18. do 20. oktobra 2011. u Centru „Sava” u Beogradu, pod sloganom „New energy“. Ovaj slogan na simboličan način prikazuje Cloud Computing, odnosno „računarstvo u oblaku“, koje predstavlja i centralnu temu ovogodišnje konferencije.

Konferencija Microsoft Sinergija ove godine ulazi u drugu deceniju postojanja. Tema ovogodišnje konferencije biće Cloud Computing koji doživljava svoju ekspanziju i ima rastući značaj i za tržište Srbije. Na Sinergiji ćemo predstaviti Microsoft cloud strategiju, kao i nove proizvode i rešenja zasnovana na našoj tehnologiji“, najavio je Tomislav Trajkovski, direktor Sinergije 11.

Tokom dva dana trajanja tehničkog dela konferencije, biće održano preko 80 predavanja podeljenih u 8 tematskih celina. Predavanja će držati najeminantiniji domaći i strani IT stručnjaci, kao što su: Andy Malone, Conor Cunningham, Dragoslav Ogar, Ivan Pavlović, Saša Jurić, Srđan Božović, Damir Dizdarević i mnogi drugi.

“Microsoft paralelno razvija sve svoje proizvode i usluge i “u oblaku”. Korisnici danas žele mogućnost da svojim dokumentima pristupaju sa bilo kojeg mesta i sa bilo kojeg uređaja i da ne budu vezani samo za svoj računar ili mrežu. A to je upravo ono što im Microsoft Cloud rešenja omogućavaju. Sa druge strane, IT menadžeri u kompanijama imaju veću fleksibilnost u izboru dela infrastrukture koji će biti on premise ili u cloud-u, što dugoročno dovodi i do povećanja produktivnosti i smanjenja troškova. Sa petnaestogodišnjim iskustvom u pružanju kvalitetnih i pouzdanih Cloud computing usluga, Microsoft već uslužuje preduzeća, državne institucije i potrošače širom sveta, a uskoro će kompletna cloud ponuda biti dostupna i u Srbiji„ izjavio je Borko Kovačević, direktor poslovanja i marketinga kompanije Microsoft Srbija.

Pročitajte i:  Microsoft je stavio više od 1.500 emoji-a pod open-source licencu

U sklopu Sinergije, u hotelu Continental, biće organizovani biznis dani, a prvi put će se u sklopu Sinergije održati Public sector day, posvećen isključivo rešenjima i temama od značaja za javni sektor.

Najveću konferenciju u oblasti informacionih tehnologija u Jugoistočnoj Evropi otvoriće 18. oktobra u Sava Centru generalni direktor Microsoft Srbija, Jugoslav Pirić, a putem video-linka ljubiteljima i prijateljima Sinergije obratiće se i izvršni direktor kompanije Microsoft, gospodin Steve Ballmer. Otvaranju Sinergije 11 prisustvovaće i E-Smart Systems, jedna od prvih kompanija u regionu koja je počela s primenom koncepta Cloud Computing-a. Kao specijalni gosti večeri nastupiće poznati pevač Leo Martin i popularni beogradski bend Darkwood Dub. Ulaz na svečano otvaranje Sinergije 11 je slobodan za sve zainteresovane.

Tokom prethodnih deset godina, Sinergiju je na dnevnom nivou pratilo i po nekoliko hiljada učesnika, među kojima su bili i istaknuti predavači, izlagači, vrsni IT stručnjaci i predstavnici mnogobrojnih medijskih kuća. Od 2001. godine do danas, Sinergija je okupila 28.000 učesnika, 780 predavača i prerasla u pravu IT zajednicu. Srbija je time postala nezaobilazna tačka na tehnološkoj mapi Jugoistočne Evrope.

Pročitajte i:  Microsoft pomaže programerima da izvuku još veće performanse iz Xbox Series S konzola

Izvor: www.mssinergija.net.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,