BIZIT plus

Vaš Dasher može da koristi CarPlay

DoorDash je dodao Apple CarPlay sinhronizaciju u svoju aplikaciju Dasher, koju dostavljači koriste da prihvate isporuke i dođu do vaše kuće. Za radnike sa Apple-ovim softverom za info-zabavni sistem u svojim automobilima, to znači da mogu da poštede baterije svojih telefona okrutnog i neobičnog kažnjavanja sati svakodnevnog korišćenja u ponekad vrućem, surovom okruženju kontrolne table svog automobila.

PCPress.rs Image

Dasher potpredsednik logistike Ostin Haugen kaže da je podrška za CarPlay jedna od „najtraženijih funkcija u Dasher zajednici“, što ima smisla. Telefoni su odlični za mapiranje i uputstva u automobilima, ali mogu da izazovu velike probleme kada se oslanjate na njih u svom poslu.

Kao prvo, upotreba telefona u automobilima je jako ograničena u većini država – Mičigen je nedavno doneo zakon koji zabranjuje vozačima da uopšte drže telefon, čak i ako ga ne koriste. Zakoni postoje iz veoma dobrih razloga, ali ako vozačev nosač instrument table pokvari ili je prevruće za korišćenje nosača, oni mogu da se okrenu opasnijem rešenju da ga drže ili spuste van vidokruga.

Pročitajte i:  Spotify napada Apple zbog nečuvenih 27% provizije

Osim toga, sve što vam treba je vruć dan i loša klima, a vaš telefon će jednostavno odustati jer se pregreje. A ako vaš kabl za punjenje nestane ili se pokvari, jedina opcija može biti nepouzdan kabl za benzinsku pumpu.

CarPlay ne rešava sve te probleme; bežični CarPlay i dalje ima nekih problema sa povezivanjem i povremeno neintuitivnu podršku za punjenje (ili nedostatak iste za neke modele), a žičanoj verziji i dalje je potrebna žica.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,