Ikotek

Vertiv širi poslovanje u Norveškoj kako bi omogućio rast Green Mountaina u regiji severne Evrope

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rešenja, najavio je osnivanje novog pravnog subjekta u Norveškoj s kojim će dodatno ojačati svoje partnerstvo s pružaocima kolokacijskih usluga Green Mountain, čime će podržati njegov ubrzani rast u regiji Severne Evrope. Ovaj strateški korak dokazuje kako kompanija Vertiv ulaže velik napor u omogućavanju održive i skalabilne infrastrukture kao odgovor na sve veće potrebe kupaca te krajnjih korisnika.

PCPress.rs Image

Kao deo svojih planova proširenja, Green Mountain je počeo sa svojim ambicioznim projektom OSL2-Hamar, koji uključuje izgradnju tehnološki naprednog data centra u norveškom gradu Hamar. Prepoznatog kao jednog od najzelenijih pružaoca usluga u industriji, OSL2-Hamar će od sad imati u pogonu 90 MW obnovljive hidroenergije, s potencijalom skaliranja do 150W kao rešenja za očekivani rast, a biće omogućene i usluge balansiranja za podršku celokupnoj energetskoj mreži. Samo postrojenje očekuje da pusti svoj prvi pogon od 30 MW u novembru 2023. godine.

„OSL2-Hamar je monumentalno izazovan projekat koji zahteva ulaganje zajedničkih napora i stvaranje snažnih partnerstva, zbog čega smo iskreno zahvalni kompaniji Vertiv na neverovatnoj podršci koju su nam pružili. Njihova predanost i stručnost bili su ključni faktor uspeha ove inicijative, zbog čega cenimo naš zajednički odnos u stvaranju budućnosti koju čine ekološki prihvatljivi data centri“, izjavio je Svein Atle Hagaseth, CEO, Green Mountain.

Pročitajte i:  Upravljanje bankomatima na daljinu uz Vertiv™ Avocent® ADX Platform

„Dok širimo svoje poslovanje u Norveškoj da bi pružili podršku neverovatnom rastu Green Mountaina u regiji severne Evrope, Vertiv je ponosan što može igrati ključnu ulogu u pružanju učinkovitih i skalabilnih rešenja na području infrastrukture i usluga. Ova saradnja je pravi primer naše predanosti stvaranju inovativnih tehnologija za data centre, kao i korisničkoj podršci. Zajedničkim snagama stvaramo budućnost data centara koja se temelji na inovacijama, poboljšanoj učinkovitosti te poslovnom rastu kao takvom“, rekao je Karsten Winther, predsednik kompanije Vertiv za EMEA regiju.

PCPress.rs Image

Green Mountain može se pohvaliti impresivnim statistikama, poput odnosa učinkovitosti korišćenja energije (PUE, eng. Power Usage Effectiveness) od 1.25%, 100% korišćenja hidroenergije kao izvora, Tier III sertifikacije te besprekorne evidencije od 100% neprekidnog rada i usklađenosti sa SLA standardima. Dodatno, pogon data centra inkorporira inovativne, ekološki prihvatljive karakteristike poput pilot projekata iskorišćavanja otpadne topline za uzgoj ribe, cirkularne ekonomske inicijative, pametnog osvetljenja te inovativnih rešenja hlađenja.  

U sklopu ovog najnovijeg proširenja, Green Mountain je implementirao Vertiv Liebert® EXL S1 UPS sistem s Dynamic Grid Support oznakom te naprednim čuvanjem baterije, čime je stvorena potrebna podloga za usvajanje hidroenergije na licu mesta te omogućavanje usluga balansiranja mreže. Svaka Green Mountain lokacija je posebno dizajnirana i prilagođena specifičnim potrebama kupaca, kontinuirano podižući lestvicu mogućnosti po pitanju energetske efikasnosti te inicijativa za održivost.

Pročitajte i:  VERTIV partnerski program nudi svetsku ekspertizu, inovativne alate i vredan sistem nagrađivanja

„Ponosni smo što smo na čelnoj poziciji održivosti i privatnosti podataka te smo predani pružanju naše stručnosti celom tržištu radi stvaranja balansiranih modela isporuke u skladu s praksom održivosti. Naša vizija uključuje višestruke lokacije koje će biti puštene u pogon u Norveškoj, što će je učiniti našom središnjicom za nove projekte. S očekivanim porastom radnih opterećenja i opštom digitalizacijom s kojima se organizacije susreću, odlučni smo ispuniti potrebe tržišta s dugoročnim rešenjima“, dodao je Hagaseth.

Vertiv je pouzdan partner Green Mountaina još od 2020. godine, pružajući visoko učinkovita rešenja za termalni menadžment i napajanje, čak i za vreme globalne pandemije.

„Upravljanje postrojenjima tokom pandemije pokazalo se izuzetno izazovno. Ipak, Vertiv se na vreme uključio i pomogao nam u rešavanju logističkih izazova, praćenju isporuka te osiguravanju dostave opreme bez obzira na zatvaranje granica. Vertiv je svakako zaslužio naše poverenje zbog čega su postali naš preferirani partner za rešenja u domenu data centara“, potvrdio je Hagaseth.

Za više informacija o energetski efikasnim rešenjima kompanije Vertiv, posetite Vertiv.com.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *