ERP 2024

Vidžet Google maps za Android biće postepeno dostupan svim korisnicima

Novi vidžet Google mape sadrži traku za pretragu na vrhu interfejsa i prečice do obližnjih prodavnica i drugih lokacija.

PCPress.rs Image

Jednostavnija navigacija

Novi vidžet Google maps nalazi se na početnom ekranu i pomoćiće korisnicima da jednostavnije koriste navigacione funkcije. Ova funkcija je primećena u nekoliko datoteka korisnika širom sveta. Nova Google mapa sadrži traku za pretragu na vrhu intefejsa i prečice do obližnjih prodavnica ili drugih lokacija. Korisnici mogu da naprave brzu navigaciju za mesta koja najviše posećuju, na primer kuća ili posao. Funkcija brze navigacije ima ulogu da uštedi vreme korisnicima koje gube prilikom upisivanja adrese odredništa.

Broj prečica za navigaciju u vidžetu Google mapa je ograničen na osam, a prikazuje obližnje benzinske pumpe, restorane i prodavnice. Novi vidžet ima dinamičku temu za uređaje koji koriste Android 12. Najnoviji vidžet Google mapa izaćiće sa verzijom 11.3.0 Google mapa i slično izgleda i na Androidu i na iOS-u. Imaće i korisnu funkciju putem koje korisnici mogu da provere da li u njihovoj blizini ima požara. Ova funkcija je aktivna i kao pomoć u navigaciji kada se korisnik zaista nalazi u oblasti u kojoj je požar. Funkcija je povezana sa sateltiskim podacima, pa se očekuje da će ova funkcija biti od velike koristi za spašavanje života i bolju organizaciju u slučaju opasnosti od požara.

Pročitajte i:  OpenAI planira da objavi svoj pretraživač

Putem funkcije Wildfire Layer, korisnici će moći ne samo da vide gde se požari nalaze, veći i dostupne veze za hitne slučajeve, detalje evakuacije, brojeve za informacije i pomoć kao i web lokacije za hitne slučajeve.

Izvor: Republicworld.com

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,