Volkswagen odustaje od svog plana za fabriku električnih vozila u Nemačkoj vrednu 2,1 milijarde dolara

Folksvagenov plan od 2,1 milijardu dolara za pokretanje namenske fabrike električnih vozila u Volfsburgu u Nemačkoj je ugašen.

PCPress.rs Image

Umesto toga, proizvođač automobila navodno planira da modifikuje svoje postojeće fabrike u Zwickau i Wolfsburgu kako bi se bavio proizvodnjom novog vodećeg električnog vozila – odloženog Project Trinity – i potpuno električnog Golf hečbeka.

Ovo prati ranija izjava šefa Volkswagenovih putničkih automobila Tomasa Schaefera, koji je prošle godine rekao da dodatna fabrika možda neće biti neophodna jer Volkswagen proizvodi manje vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem tokom vremena. Ipak, ne radi se samo o pravljenju prostora za električna vozila, proizvođač automobila je u režimu smanjenja troškova.

Zaista, to je olako rečeno. U julu je Šefer rekao da Volkswagenov „krov gori“ na sastanku sa višim menadžmentom, navodeći potrebu kompanije da preispita svoje „složene, spore i nefleksibilne“ procese. Veliki faktor je bio Volkswagenovo odloženo prihvatanje električnih vozila, što ga je dovelo do toga da izgubi ozbiljno mesto u odnosu na BYD u Kini.

Volkswagen se još uvek nije dokazao u elektrici – u stvari, pre samo nekoliko dana Rojters je izvestio da će proizvođač automobila privremeno zaustaviti proizvodnju dva električna vozila – ID.3 i Cupra Born – zbog smanjene potražnje.

Pročitajte i:  BYD i peta generacija DMI hibridne tehnologije 

Izvor: https://techcrunch.com/2023/09/29/vw-bails-on-its-plan-for-a-2-1b-ev-plant-in-germany/

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,