Waze – upozorenja za puteve sa „istorijom sudara“

Waze je jedna od omiljenih aplikacija za navigaciju za mnoge zbog svojih informacija o saobraćajnim nezgodama koje vodi zajednica uživo – ali šta ako vas aplikacija upozori gde bi verovatno moglo doći do sudara? Nova beta verzija aplikacije u vlasništvu Google može upozoriti korisnike na puteve koji imaju statistički veliki broj sudara na osnovu podataka Waze  zajednice.

PCPress.rs Image

Dok koristite ovu novu beta verziju Waze -a, obližnji putevi za koje se smatra da su visokorizični su obojeni crvenom bojom na mapi. Iako, Geektime ističe da to možda neće učiniti za puteve kojima korisnik često putuje. Ova funkcija takođe gura samo jedno iskačuće obaveštenje o opasnim putevima oko vozača, možda u nastojanju da se mere predostrožnosti ne pretvore u anksioznost.

Ako ste u zemlji i imate pristup beta izdanju, dobićete iskačući prozor koji kaže: „koristeći izveštaje vozača i svoju rutu, možda ćete videti upozorenja za ’Istoriju sudara’ na nekim putevima. Iako je ova funkcija samo u beta verziji, verovatno će uskoro biti objavljena široj javnosti. Ali ako ne želite da Waze  boji puteve crvenom bojom kada se pojavi, funkcija se može isključiti pomoću prekidača koji se nalazi ispod odeljka postavki aplikacije koji je namenjen za upozorenja.

Pročitajte i:  AI glasovi preuzimaju internet

To je jedna od prvih novih funkcija koje su izašle iz Waze -a od kada je kompanija uključena u grupu koja nadgleda Google mape. Google je najavio to spajanje ranije ovog meseca, a sada sa Waze -om pod Google Geo-om, rekla je za Verge šefica Waze -ovog odeljenja za odnose s javnošću Caroline Bourdeau, da će timovi imati koristi od dalje povećane tehničke saradnje. Promena je takođe uključila odlazak generalnog direktora Waze sve u isto vreme kada Google želi da smanji troškove u celoj kompaniji. U idealnom slučaju, sada kada Waze  bliže deli sa Mapama, više kolaborativnih korisničkih podataka bi moglo da se smanji i postanu nove funkcije u budućnosti.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: